Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Fotografia kreacyjna - Piotr Rymes

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No, wiesz. Moim zdaniem troszkę inaczej.
    Twórca robi pracę dokładnie taką jaką on chcę. Siłą rzeczy - zawiera w tym swoje treści. Interpretacja należy oczywiście do nas, acz jest ona siłą rzeczy ograniczona - przez samo dzieło, kontekst itp.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotoaparatka Zobacz posta
    Uważam je za dobre wg.mojej miary - kompozycja, osobiste odczucia.
    Ano właśnie - mnie te zdjęcia wydały się kompozycyjnie monotonne i schematyczne i nie wzbudzają we mnie specjalnie żadnych odczuć, poza tym jedynym, że już to widziałem - bo gość zrzyna od innych aż miło.

Cytat Zamieszczone przez mario1275 Zobacz posta
    Lecz ocenianie wszystkiego z punktu doskonałości technicznej jest prymitywnie akademickie.
    Jeżeli już ktoś nie ma nic ciekawego do powiedzenia, to czasem chociaż ratuje go to, że ma ciekawy warsztat. No więc w tym przypadku tak nie jest.

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    Widac ze jeszcze styl nie ustalony
    Pewnie że nieustalony, bo gość skacze ze stylu jednego znanego fotografa do drugiego

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    W!
    A dodam wiecej, dorosly i wiedzacy czego chce Tworca z cala pewnoscia niczego nikomu nie chce 'pokazac' ani 'przekazac' (buhahaah), to tylko od naszej wrazliwosci oraz wiedzy zalezy co my z tego wyczytamy. Tyle.
    No ale przecież ten twórca szalenie stara się nam coś "pokazać i przekazać". Buduje w tym celu różne zawiłe scenerie itd. Tylko chyba ogólnie sam zbytnio nie wie co...
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 24-10-2006 o 01:49

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

hmm czornyj z tego co piszesz to pewne jest tylko to że ty nie odczytujesz żadnego przekazu ale jak już pisałem w sztuce nie zawsze chodzi o przekaz czasem wystarczy wrażenie lub uczucie również negatywne, ale proszę nie pisz tak kategorycznie że twórca nie wie co chce przekazać - bo nie wiesz tego a jest to tylko twoje odczucie - nie twierdzę że jego twórczość jest wybitna ale do mnie parę zdjęć trafiło

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario1275 Zobacz posta
    sztuce nie zawsze chodzi o przekaz czasem wystarczy wrażenie lub uczucie również negatywne
    Teorii sztuki jest sto i tysiąc, spotkałem się nawet z taką, która neguje konieczność sprowadzania dzieła sztuki do jego materialnej formy. Jeśli zatem wejdziemy na temat "o co chodzi w sztuce", to możemy najwyżej zagadać jeden drugiego na śmierć.

Jak już wspomniałem - gdyby te zdjęcia wywarły na mnie wrażenie negatywne, to już byłoby nieźle. A to jest takie bla, bla, bla...

Domyślnie

czornyj - każdy ma prawo do swojego zdania i do wypowiadania się.
    Lecz ja mam wrażenie że występujesz tu z jedyną słuszną oceną.
    Wiemy że dla ciebie te fotki to blablabla nuda i zrzyna, ale po co o tym pisać tak kategorycznie i powtarzać to kilka razy.
    Wyluzuj człowieku men :wink:

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

bartosz108, to proste. Wielu przedmówców kategorycznie uznało, że te zdjęcia są świetne, więc ja kategorycznie uznałem, że są marne. Następnie moja wypowiedź była kategorycznie deprecjonowana, z czym kategorycznie polemizowałem Jeżeli ktoś zarzuca mi "prymitywny akademizm" i "brak wrażliwości oraz wiedzy" to chyba mam prawo się bronić?

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

ale ja jestem zawiedziony czornyj - myślałem że użyjesz jakiejś argumentacji ja bardzo lubię polemizować

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

to ja moze zaczne polemike, widze tu kilka tanich chwytow, ktore nawet nie zakrawaja o kontrast sa tylko pokazaniem jak juz czornyj wspomnial raczej marnych mozliwosci obslugi photoshopa, widze faceta w stanie blogoslawionym na polu pszenicy, i w czym tkwi wizja ? gdzie jest jakas glebsza mysl zawarta ? rozumiem ze jesli sfotografuje swoj goly tylek, i wsadze go w PS-ie w stragan z warzywami bede takim samym wizjonerem jak ow autor o ktorym mowimy...
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów