Pokaż wyniki od 1 do 10 z 213

Wątek: Niedokladnosc AF'a w roznych puszkach

Mieszany widok

Domyślnie

Dzisiaj oddałem swój 350D na regulację AF . Wszystkie szkła miałem regulowane wcześniej do 300D. Więc dałem razem z korpusem jeden obiektyw 50mm f1,8 aby pod niego regulowali mi 350D . Gość coś w serwisie bąkał że czemu tylko jeden dostarczyłem obiektyw .Mi wydaje się logiczne że jezeli dostroją mi korpus pod 50mm to i reszta obiektywów z tym koprusem będzie poprawnie ostrzyć ... Czy mam rację ?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krs76 Zobacz posta
    Mi wydaje się logiczne że jezeli dostroją mi korpus pod 50mm to i reszta obiektywów z tym koprusem będzie poprawnie ostrzyć ... Czy mam rację ?
    W skrocie: nie.
    Mniej w skrocie to juz serwis albo archiwum forum (chociazby w tym watku troche jest) powinno wytlumaczyc.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    W skrocie: nie.
    Mniej w skrocie to juz serwis albo archiwum forum (chociazby w tym watku troche jest) powinno wytlumaczyc.
    Sprawdzę w czwartek po odbiorze sprzętu .
    Tylko z kolei ... np 85mm miałem dostrajany do 300D który już był po kalibracji . W takim razie jeżeli musialbym regulować 85mm pod 350D to w tym momencie jest to totalny bezsens ... Mając dwa korpusy trzeba mieć dwa zestawy obiektywów dla każdego korpusu ... Koszmar .Oczywiście pewnie nie mam racji ale tak to wygląda .

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Oczywiście pewnie nie mam racji ale tak to wygląda .
    Tak to wyglada jesli oba korpusy maja odchyly od normy, albo ich wlasciciel ma odchyly od normy i wydaje mu sie ze cos jest nie tak z AF .
    Zawsze mozesz zamiast dwoch korpusow kupic sobie cos z serii 1 - w nich bardzo ciezko zarzucic cos AF niezaleznie od szkielek.

Domyślnie

Tak to wyglada jesli oba korpusy maja odchyly od normy, albo ich wlasciciel ma odchyly od normy i wydaje mu sie ze cos jest nie tak z AF .
    Zawsze mozesz zamiast dwoch korpusow kupic sobie cos z serii 1 - w nich bardzo ciezko zarzucic cos AF niezaleznie od szkielek.
    Dalej nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie tylko jakieś prywatne wywody ...Co do AF to nie wydaje mi się tylko jestem pewny

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dalej nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie
    Odpowiedz jest w tym watku wczesniej a nawet caly watek dotyczy wlasnie tematu dokladnosci AF.
    Przeczytaj np ze zrozumieniem ta wypowiedz:
    http://canon-board.info/showpost.php...3&postcount=84

A jesli takiego podejscia do sprawy nie rozumiesz, nie akceptujesz to... slij wszystko co masz na Zytnia i niech kalibruja. Powodzenia .
    A potem przy kazdej nowej puszce czy szkle slij znowu, jak ci nie szkoda nerwow swoich i serwisantow.

Domyślnie

Odpowiedz jest w tym watku wczesniej a nawet caly watek dotyczy wlasnie tematu dokladnosci AF.
    Przeczytaj np ze zrozumieniem ta wypowiedz:
    http://canon-board.info/showpost.php...3&postcount=84

A jesli takiego podejscia do sprawy nie rozumiesz, nie akceptujesz to... slij wszystko co masz na Zytnia i niech kalibruja. Powodzenia .
    A potem przy kazdej nowej puszce czy szkle slij znowu, jak ci nie szkoda nerwow swoich i serwisantow.
    Kolego ale ja nie narzekam na niedokładność AF tylko na normalną wadę ( ffl lub bf )która występuje również w bardziej profesjonalnych modelach jak np 30D . Dalej uważam że to nie sprzęt robi zdjęcia ale fotograf . Mając sprzęt za kilkanascie tyś. zrobisz zdjęcia amatorskie i na odwrót .Także irytuje mnie ton Twoich odpowiedzi i na przyszłość wykaż odrobinę dobrej gdy ktoś próbuje się czegoś dowiedzieć ...

Uprawnienia umieszczania postów