..... zamiast je przerzucic, hm.... instrukcja nie mówi jak dokona wyrzucenie zdjec z karty i przenieść je do kompa. Może czegoś nie rozumiem, ale od czego są Canonierzy - pomocy![]()
![]()
..... zamiast je przerzucic, hm.... instrukcja nie mówi jak dokona wyrzucenie zdjec z karty i przenieść je do kompa. Może czegoś nie rozumiem, ale od czego są Canonierzy - pomocy![]()
![]()
eee......dopiero sie ucze, ale pozdrawiam serdecznie 8)
Rozumiem, że z jakichś powodów nie pasuje ci to, że kopiujesz fotki na kompa a potem w aparacie kasujesz wszystkie albo formatujesz kartę. Z ciekawości - dlaczego ci to nie odpowiada?
Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)
Bo soft Canona jest zrypanyJa zainstalowałem sobie wczoraj cam2pc. Jest możliwośc przenoszenia fotek. Po co drugi raz aparat włączac i bawic sie w kasowania. Strata czasu
![]()
Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300
Jeśli używasz Canonowego downloadera, to jest możliowość ustawienia w preferencjach, aby przy kopiowaniu zdjęcia usuwa je z karty. Tracisz w ten sposób tylko możliwość powtórnego zgrania, gdyby coś poszło nie tak w czasie transferu.
Najlepsza metoda, to tak jak koledzy wyżej radzą, skopiować, upewnić się że wszstko jest ok i dopiero czyścić kartę.
Oakhallow
Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
z jedenj strony można pokombinować z softem, ale jak coś nie wyjdzie transferem "cut-paste" to umarł w butach - może to własnie przyświecało inżynierom z Canona , po prostu przewidzieli że soft może im się zwalać i na wszelki wypadek defaultowo zrobili "copy-paste" :cool:
dzięki za porady :-D:grin:
eee......dopiero sie ucze, ale pozdrawiam serdecznie 8)