Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: 30D kopiuje zdjecia do kompa...

Dopiero zaczyna Awatar mihal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie 30D kopiuje zdjecia do kompa...

..... zamiast je przerzucic, hm.... instrukcja nie mówi jak dokona wyrzucenie zdjec z karty i przenieść je do kompa. Może czegoś nie rozumiem, ale od czego są Canonierzy - pomocy
    eee......dopiero sie ucze, ale pozdrawiam serdecznie 8)

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Rozumiem, że z jakichś powodów nie pasuje ci to, że kopiujesz fotki na kompa a potem w aparacie kasujesz wszystkie albo formatujesz kartę. Z ciekawości - dlaczego ci to nie odpowiada?
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Domyślnie

Bo soft Canona jest zrypany Ja zainstalowałem sobie wczoraj cam2pc. Jest możliwośc przenoszenia fotek. Po co drugi raz aparat włączac i bawic sie w kasowania. Strata czasu

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mihal Zobacz posta
    30D kopiuje zdjecia do kompa........ zamiast je przerzucic,
    I jest to jak najbardziej naturalne zachowanie :-D . Z resztą nie tylko 30 D tak ma.
    Cytat Zamieszczone przez mihal Zobacz posta
    Może czegoś nie rozumiem
    Przez grzeczność nie zaprzeczę...

Ale mówiąc poważnie - jest to normalne. Z karty zdjęcia należy usunąć samodzielnie (lub pokombinować z softem...).

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli używasz Canonowego downloadera, to jest możliowość ustawienia w preferencjach, aby przy kopiowaniu zdjęcia usuwa je z karty. Tracisz w ten sposób tylko możliwość powtórnego zgrania, gdyby coś poszło nie tak w czasie transferu.
    Najlepsza metoda, to tak jak koledzy wyżej radzą, skopiować, upewnić się że wszstko jest ok i dopiero czyścić kartę.

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pinio Zobacz posta
    Bo soft Canona jest zrypany Ja zainstalowałem sobie wczoraj cam2pc. Jest możliwośc przenoszenia fotek. Po co drugi raz aparat włączac i bawic sie w kasowania. Strata czasu
    Strata czasu to jest wtedy jak fotki, które kopiujesz polecą w przestrzeń. A przez to że zostały na karcie skasowane to już ich nie odzyszczesz.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar Nortberg
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Oakhallow Zobacz posta
    Jeśli używasz Canonowego downloadera, to jest możliowość ustawienia w preferencjach, aby przy kopiowaniu zdjęcia usuwa je z karty. Tracisz w ten sposób tylko możliwość powtórnego zgrania, gdyby coś poszło nie tak w czasie transferu.
    Najlepsza metoda, to tak jak koledzy wyżej radzą, skopiować, upewnić się że wszstko jest ok i dopiero czyścić kartę.

Oakhallow
    Nigdy mi nie zadzialalo automatyczne kasowanie plikow z karty.
    Najgorsze jest to ze sie bardzo dlugo czeka na zaladowanie katalogu :-(
    Ale zawsze mozna kupic zewnetrzny czytnik kart

Dopiero zaczyna Awatar mihal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie no dobra, dobra , wszyscy macie racje

z jedenj strony można pokombinować z softem, ale jak coś nie wyjdzie transferem "cut-paste" to umarł w butach - może to własnie przyświecało inżynierom z Canona , po prostu przewidzieli że soft może im się zwalać i na wszelki wypadek defaultowo zrobili "copy-paste" :cool:
    dzięki za porady :-D :grin:
    eee......dopiero sie ucze, ale pozdrawiam serdecznie 8)

Uprawnienia umieszczania postów