Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Jaka 50mm?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gizzmo Zobacz posta
    Nie rozumiem jak moze pokazywac inna przyslona nioz ma w rzeczywistosci. Jak podpina sie obiektyw M42 to body nie pokazuje zadnej przyslony. Tryb P albo AV bedzie dobierac czas naswietlania. Swiatlomierzowi to nie przeszkadza bo pokazuje co chce i tyle.
    Chodzi o to, że np (nie pamiętam teraz dokładnie) na sonnarze ustawione 5.6 przy danej scenie daje taki czas jak w obiektywie EF dla 6.3. To przykład, ale w pewnym zakresie o jakieś 0,5 EV się te przysłony sonara rozjeżdżają u mnie. Ale naświetla dobrze, czyli pewnie musiał bym pomierzyć dokładnie i zrobić tabelkę żeby móc korzystać z zewnętrznego światłomierza.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    Chodzi o to, że np (nie pamiętam teraz dokładnie) na sonnarze ustawione 5.6 przy danej scenie daje taki czas jak w obiektywie EF dla 6.3. To przykład, ale w pewnym zakresie o jakieś 0,5 EV się te przysłony sonara rozjeżdżają u mnie. Ale naświetla dobrze, czyli pewnie musiał bym pomierzyć dokładnie i zrobić tabelkę żeby móc korzystać z zewnętrznego światłomierza.
    Dobrze kolega mówi ..... popmiar światła najróżniejszymi manualami jesttakże różny od siebie ... ale tzreba "nauczyć się każdego obiektywu .... ale IMHO warto

Początki nałogu
    Miasto
    Kingston, ON, Canada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    Czyli jednak przeklamuje, a Ty wprowadzasz korekte.

A wracajac do tematu, to nikt nic nie napisal o 50 macro, ktore wymienilem na samym poczatku. Pytam o nie poniewaz sa tansze od canonowskiej f/1.4 i jestem ciekawy Waszych opinii.
    EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
    EF 50 f/1,4 USM | EF 17-40 f/4L USM | EF 70-200 f/4L IS USM | Speedlite 580 EX

Uprawnienia umieszczania postów