Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Co do slubu?

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Fotki Kaliny są świetne nie tylko pod względem jakościowym(co zapewne po części jest zasługą posiadanego sprzętu) ale mają w sobie coś jeszcze...

Ja preferuję głownie 85mm i 50mm - to najlepsze szkła na ślub(i nie mówię tu o 50/1.4

PS. Nie wyobrażam sobie tylko nie uzywać lampy na weselu czy ślubie... Gratuluje jeśli umiecie się bez nich doskonale obejść!
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hiv Zobacz posta
    Fotki Kaliny są świetne nie tylko pod względem jakościowym(co zapewne po części jest zasługą posiadanego sprzętu) ale mają w sobie coś jeszcze...
    Milo mi
    Ale sprzet - jak ktos to ladnie ujął - jest po to tylko, by nie przeszkadzal fotografowi w robieniu zdjec. Ale apetyt rosnie w miare jedzenia - i teraz jak mi zaszwankowal 5D to wpadlam w panike, ze nie dam rady z 350D, ale caly zeszly sezon nim robilam i gros fot w mojej galerii jest wlasnie z niego. Nie wspominajac, ze sluby zaczynalam z Olympusem C-8080 (za co zostalam obsmiana przez Jarka Grabka do bolu ) i 50 1.4 podpietym do pozyczonego 300D
    (foty z C-8080 tez wciaz jeszcze wisza w galerii, ba nawet z prostego kompaktu C-4040 - choc to juz (jeszcze) nie slubne)

PS. Nie wyobrażam sobie tylko nie uzywać lampy na weselu czy ślubie... Gratuluje jeśli umiecie się bez nich doskonale obejść!
    Na slubie - jak najbardziej. Przeciez z cyfra to proste. Ustawiasz duze ISO i widzisz po zrobieniu zdjecia czy dajesz rade, czy nie. Nie trzeba duzego doswiadczenia.
    Na weselu jednak lampa jest niezbedna. Ale tu juz mozna odbic w sufit (zazwyczaj jest nizej niz w kosciele;-) i nawet jak jest jakis karbowany to daje sie troche EV wiecej i tyle) i mozna sie pobawic w roznego typu efekty specjalne w tancu (open flash)
    Ostatnio edytowane przez Kalina ; 22-09-2006 o 20:39
    Pkt 8 regulaminu forum

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta
    albo mozna sie pobawic w roznego typu efekty specjalne w tancu (open flash)
    albo druga kurtyna na zewnetrznej i troche krotszy czas.albo strobo
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Ja preferuję głownie 85mm i 50mm - to najlepsze szkła na ślub(i nie mówię tu o 50/1.4

nie uważasz,ze na kosciół 85 i 50mm x 1.6 troche za ciasne??

chyba ze u nas kosciółki takie małe

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Odgrzewam watek.
    Wlasnie wrocilem z Litwy ze slubu (on anglik ona Litwinka). Zamowili sobie fotografa(ke). No i tak
    Sprzet foto:
    Canon 5D
    i teraz obiektywy
    Ceremonia w cerkwi i "urzedzie stanu" 17-40L (miala tylko 1 obiektyw)
    Plener i o dziwo dom weselny 70-200L [tez tylko 1 obiektyw](jak zobaczylem ja w domu weselnym z 70-200L to pomyslalem ze cholernie wasko bedzie - przeciez sie nie zemiesci tyle focenia i lazic pomiedzy stolikami - nie da rady, a jednak). Przypomnialem sobie ze jednak 5D to FF tak wiec porownanie 70 na FF do 70 na moim TRABAncie to nie to samo.
    Kolejhna rzecz. Kobieta pstrykala do JPGow a nie RAWy (Pan mlody dostal kopie tego co robila na DVD - zrobilem sobie kopie). Teraz podsumowanie. Zdjecia jakosciowo super. Wyczucie klimatu tez (nie tam stoj ot i zrob ta, aspontanicznosc w zdjeciach OK, jestem pod wrazeniem.
    Ogladalem wczraj EXIFy .
    Na 17-40 ok 95% zdjec to 2gi koniec czyli 40. Kilka bylo szerzej zeby uchwucic otoczenie
    Na 70 200 to zanczna wiekszosc to 70. czasem weziej. Oni sa niesamowicie zadowoleni ze zdjec. Ja jestem pod wrazeniem. Tak wiec nie trzeba miec szklarni ze soba zeby dobrze zdjecia zrobic.
    Edit: Lampa to 580

Coś już napisał Awatar wuqa
    Miasto
    Chelm

Domyślnie

A masz może namiar na www tej litewskiej fotografki?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

postaram sie dowiedziec

Coś już napisał Awatar xdream
    Miasto
    Hindenburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Tak wiec nie trzeba miec szklarni ze soba zeby dobrze zdjecia zrobic.
    No, a to niby nie szklarnia? Całkiem zacny zestawik. Z tego co napisałeś wynika, że idąc tym tropem, powinien fotograf obskoczyć całość szkłem 24-70 2.8 L na 5D. Bo kościół 40 jest i sala 70 jest.
    BTW nie widze tych fot z sali na tej lufie, chyba że to była mega sala ;-)

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xdream Zobacz posta
    BTW nie widze tych fot z sali na tej lufie, chyba że to była mega sala ;-)
    Bo sala, to od razu sie kojarzy z szerokim katem. Ale najwidoczniej jej nie interesowalao pokazywanie wnetrz, ale szukanie i podpatrywanie ludzi. Wtedy male tele jest jak znalazl. Mi go czesto brakuje i pewnie niedlugo sobie dokupie cos dluzszego.
    ATSD, tez jestem bardzo ciekawa tych zdjec liteskiej fotografki.
    Pkt 8 regulaminu forum

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta
    Bo sala, to od razu sie kojarzy z szerokim katem. Ale najwidoczniej jej nie interesowalao pokazywanie wnetrz, ale szukanie i podpatrywanie ludzi. Wtedy male tele jest jak znalazl. Mi go czesto brakuje i pewnie niedlugo sobie dokupie cos dluzszego.
    ATSD, tez jestem bardzo ciekawa tych zdjec liteskiej fotografki.
    Jest tak. Jestem w PL na wkacjach (OT obzeram sie pysznosciami ile wlezie). Na zyczenie mogfe na jakis czas postawic galerie z tego co wyszlo. Pozatym KALINA ma racje (sam bylem zdziwiony ta 70-200). Wiekszosc zdjec to ludzie bawiacy sie, siedzacy przy stolach i takie tam i na to 70 (a na FF to 70 a nie 112) i calkiem calkiem. Moim zdaniem bez sensu jest pokazywani sali z siedzacymi krasnoludkami. Przyznaje ze po obejrzeniu powiedzialem sobie ze 24-70 albo 24-105L bylo by calkiem uniuwersalne (i do tego KIT na szeroki kat) i spoko. Tylko mowimy o 5D czyli FF - 24na APS-C =38 a w exifach bylkp pare zdjec na 17 i ladnie wyszlo. Jak sa zainteresowani to za 6 dni bede z powrorem w londynie to walcie na PRV i moge na jakis cas wystawic galeri t sobie obejrzycie. Poza tym bede mial namiary na ta babke - ale dopiero jak wroce.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów