Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: dziwne zachowanie 10d+obiektyw w studiu...

Mieszany widok

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Nawet nie wsadzaj, bo i tak nie ustawisz. Po prostu ta lampa nie ma trybu manualnego. Potrzebowałbyś 430EX/550EX/580EX.
    Inny sposób to odizolować wszystkie styki na stopce oprócz głównego. Będzie to wtedy taki pseudo-manual 1/1 czyli pójdzie bez przedbłysku, ale będzie walić pełną mocą w związku z czym będziesz musiał robić spore przerwy pomiędzy kolejnymi zdjęciami na czas potrzebny do pełnego ładowania (kilkanaście? sekund)
    Ok, tu kumam... ale w jaki sposob po podpieciu sigmy nagle zaczal chodzic i naswietlac jak nalezy (1/60 przy f11 dla iso100). Wiem, ze to nie zasluga obiektywu. Tak czy inaczej da sie to jakos zrobic bez przerobek i majstrowania przy aparacie... hmm... but how
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chyrek Zobacz posta
    Ok, tu kumam... ale w jaki sposob po podpieciu sigmy nagle zaczal chodzic i naswietlac jak nalezy (1/60 przy f11 dla iso100). Wiem, ze to nie zasluga obiektywu.
    Z Sigmami to różnie bywa, niektóre Err99 wyswietlają i takie tam ;-)
    A serio nie mam pojęcia. Moze jakiś przypadek sprawił, ze lampa odpaliła bez przedbłysku,...

Cytat Zamieszczone przez chyrek Zobacz posta
    Tak czy inaczej da sie to jakos zrobic bez przerobek i majstrowania przy aparacie... hmm... but how
    Nie trzeba przeróbek, wystarczy odpowiednio przyciąć kawałek kliszy:
    http://eosdoc.com/manuals/?q=EX-M-TTL
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uprawnienia umieszczania postów