Zobacz wyniki ankiety: Czy ten fotomontaż jest twoim zdaniem dobrze zrobiony ?

Głosujących
54. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Fotomontaż - sugestie.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Czego się nie robi dla uratowania fajnego zdjecia.
    Niczego sie nie robi. Jezeli zdjecie trzeba ratowac to znaczy ze nie jest fajne.
    Albo zaakceptowac je takim jakie jest albo do kosza i probowac lapac nastepne, a nie domalowywac/przekombinowywac cos w PSie .

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Oreł może fajny, ale na tło bym wstawił któreś z pasów startowych zfotografowanych przez muflona

mkd
    Guest

Domyślnie

co do techniki:
    - pieńki nie maja cienia i wyraźnie widać, że są z innej bajki (nawet jesli są z tej samej, co trawa)
    - trawa dramatycznie przechodzi w rozmytą - wygląda to na albo słaba sklejkę albo sztuczny retusz
    - co prawda sugerujesz tutaj dużą GO, ale zwróc uwage, że kolory powinny miec troche inną saturację na planach - tip: perspektywa powietrzna
    - ptak jest troche niechlujnie wycięty i osadzony, vide lewe pazury i smuga kondesacyjna w kolorze patyka za ogonem
    - no i ten, takie detale jak to, że lotki w locie drżą i nie są tak zbite; że pomimo ostrości jednak powinno być lekkie wtopienie na granicy dwóch faktur (pióra-niebo, pióra-trawa)....

próba taka techniczna, chyba powinnieneś spojrzec jak na duzych rozdzielczościach wyglądają wlasnie takie detale...

co do samej kompozycji sie nie wypowiadam.

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jester Zobacz posta
    I pomyśleć, że na foto przyrodniczej włóczą końmi po ulicach za kadrowanie zdjęć w kompie...
    Jak mawiał Boguś Linda: zaczynam ich rozumieć :/

J
    Mam kilka albumów przyrodniczych, i tam zdjęcia ptaszydeł są kiepskie technicznie, jakby nieostre i fatalnie kadrowane. Dodatkowo tła są do kitu, tak jak w przyrodzie. Ale za to całość jest ogromnie wiarygodna.
    Panowie stawiam wniosek: precz z fotomontażem od zdjęć przyrodniczych. Ta technika sprawdza się w modzie i reklamie i niech tam zostanie.

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JSK Zobacz posta
    Mam kilka albumów przyrodniczych, i tam zdjęcia ptaszydeł są kiepskie technicznie, jakby nieostre i fatalnie kadrowane. Dodatkowo tła są do kitu, tak jak w przyrodzie. Ale za to całość jest ogromnie wiarygodna.
    Panowie stawiam wniosek: precz z fotomontażem od zdjęć przyrodniczych. Ta technika sprawdza się w modzie i reklamie i niech tam zostanie.
    Też się z tym zgadzam, dlatego napisałem że jest to mój pierwszy i podejrzewam ostatni fotomontaż.

Niczego sie nie robi. Jezeli zdjecie trzeba ratowac to znaczy ze nie jest fajne.
    Albo zaakceptowac je takim jakie jest albo do kosza i probowac lapac nastepne
    Niestety nie wszystkie zdjęcia można powtórzyć, i tak naprawdę to nie wierzę VITEZ, że nigdy nie ubolewałeś nad jakimś spieprzonym zdjęciem które było nie do powtórzenia.;-)
    Ostatnio edytowane przez Nemeo ; 06-10-2006 o 09:05

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Nemeo, jak mozesz to pokaz oryginal tej fotki

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Nemeo, jak mozesz to pokaz oryginal tej fotki
    Wrzucę go jak, tylko wrócę do domu, a wtedy na pewno zrozumiecie dlaczego zdecydowałem się na fotomontaż.:-D

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

czekamy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

A ja uważam że po to grupa programistów stworzyła PS żeby tacy ludkowie jak my mogli robić fotomontaże, wywoływać cyfrowe negatywy, podrasowywać foty itd. Pytanie tylko w jakich sytuacjach i na jaką skalę. W przypadku twojego orła rzeczywiście tło jakoś niewspółgra z ptakiem. Wydaje mi się też, ze powinien być mniejszy i nie w centralnym punkcie zdjęcia.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario1275 Zobacz posta
    czekamy
    Kurde ciśnienie niczym przed audycją na radiu ojca derektora :grin:

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów