Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 96

Wątek: Canon 50mm f1.8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Całe 5-10mm? Przeokropne. Oddałbym ten sprzęt w cholerę. Śmiechu warte, że ludzie kupując szkło za 350zł wymagają precyzji co do milimetrów, a tutaj zonk - tylko amatorski układ AF i obiektyw z napędem na zębatki.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar ishi

Domyślnie

Mądrala to dobre określenie...... :> wiem o micro motor i o jego prostym działaniu ale czy my tu dyskutujemy o tym co za ile... (nie każdego stać na fajerwerki) zadałem proste pytanie.. raczej liczyłem na potwierdzenie lub podważenie zdania kean'a niż na wyśmiewanie taniego szkła...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak ja podepnę 50 1.8 do 350d to na f2.8 z odległości 50 cm będę miał za każdym zdjęcie ostrość gdzie indziej, cirka +-20 mm

Coś już napisał Awatar kaen
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cichy - nikt nie wymaga od tego szkła, by chodziło jak L-ka. Poza tym nie po to kupuje się szkło ze światłem 1.8, by potem je domykać w celu zniwelowania FF. Obraz może być lekko mydlany, focus może się często mylić, ale taki FF kwalifikuje go do wymiany i tyle.

Ten obiekty jest dlatego fajny, bo kosztuje 350 zł i oferuje za tą kasę (a przynajmniej powinien) całkiem dobre paprametry i naprawdę ostry obraz. Do tej pory miałem 3 egzemplarze tego szkła i każde bardzo ładnie ostrzyło.

kaen

Bywalec Awatar ishi

Domyślnie

i wszystko jasne

ktoś jeszcze ma takie doświadczenia?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaen Zobacz posta
    Obraz może być lekko mydlany, focus może się często mylić, ale taki FF kwalifikuje go do wymiany i tyle.
    FF 10 mm kwalifikuje ten obiektyw do wymiany ? Wolne żarty. Ona ma dokładność 20 mm przy odległości 0,5 m. Chyba nie czytałeś co napisałem wyżej.

PS> Oczywiści mówię o tandemie 350d + 50 1.8. Przed chwilą robiłem kilka fotek ze statywem i rozbieżność ostrości takiego zestawu to dobre 20 mm przy takiej odległości jak podałem.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 30-09-2006 o 16:27

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    FF 10 mm kwalifikuje ten obiektyw do wymiany ? Wolne żarty. Ona ma dokładność 20 mm przy odległości 0,5 m. Chyba nie czytałeś co napisałem wyżej.

PS> Oczywiści mówię o tandemie 350d + 50 1.8. Przed chwilą robiłem kilka fotek ze statywem i rozbieżność ostrości takiego zestawu to dobre 20 mm przy takiej odległości jak podałem.
    No dobra - jesteś w stanie podać jakieś oficjalne źródło tych informacji?

Tak jak pisalem, podpinałem do 30D trzy bardzo różne egemplarze tego szkła (jedno nowe, które posiadam i 2 używane). Jedna używka była pożyczona od kumpla, co ma 350D i jemu też idealnie ostrzy. Dzisiaj lub jutro sprawdze jak sprawuje się moj egzemplarz z jego aparatem.

Ty mówisz, że to normalne w tym szkle, a jakoś nie jestem w stanie zaakceptować, by obiektyw (nawet za 350 zł) miał taki problem z ostrzeniem.

kaen

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Źródłem moich informacji jest statyw i linijka na balkonie. Fotografowanie podzialek, linijek, pudełek, zapałek itp jest najgorszym objawem choroby onanistyczno-sprzętowej.

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Czyli żaden argument. Nie ma co się dalej spierać o to czy to normalne czy nie. Być może problem leży w tandemie 350D + EF50mm/1.8.

Ishi - zrobisz jak uważasz. Warto byś jednak przetestował inny egzemplarz ze swoim body.

kaen

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Powiem Panowie że szczerze Was podziwiam.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów