Tak... Na tego pentaxa tez czekamy1dsmkII dostal by niezlego kopniaka aby staniec ze 2k$.
Tak... Na tego pentaxa tez czekamy1dsmkII dostal by niezlego kopniaka aby staniec ze 2k$.
...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
W studiu nie potrzeba AF'a ani wysokiego iso. 1ds to raczej pucha studyjna jak na wojne, wiec wejscie taniego sredniego formatu moze tu troche namieszac.
...
Może i namiesza ale cudów bym się nie spodziewał. Canon to system i profi którzy używają w studio Ds-ów raczej się nie przesiądą. Dla tych co startują to może ale to raczej będzie konkurencja dla średniego formatu, a nie FF-a.
Inaczej.
Zaletą Ds-a jest to że można dokupić 1D lub 5D i mieć wszystko w jednym systemie szkieł. Jak ktoś potrzebuje jakości to i tak kupi średni format i tu Pentax jak najbardziej może mieć sesnsale może mieć to małe przełożenie na cenę Ds-a. No chyba, że wg. kalendarza będzie nowy model
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
był robione przez trzech znajomych fotografów którzy byli w Serbii i Czarnogórze i robili z tej wyprawy wystawę.odbitki były 30x40.
portrety,architektura,krajobraz - w sumie wszystko tam było.
no tylko wiadomo że w kwestii iso canon wymiótł...
ale reszta to naprawdę wolałbym pentaxa.nie wiem jakim cudem ale te zdjęcia z pentaxa+77mm limited były ostrzejsze i było widać więcej detali niż np. z 1dmk2n+85 1.8
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
to było zdjęcie starej kobiety siedzącej przed swoim domem...
jak Boga kocham...
tamto szkło zabija.
to jest specjalna wersja pentaxa.wolny jak skurczybyk ale jak już zrobi zdjęcie to klękajcie narody...
dekielek ma wyłożony bodajże atłasem :]
looknij np. tutaj
http://www.pbase.com/image/48285921
pewnie ze nasze canonowskie też zabija...ja nie przeczę.
ale ja widziałem w konkretnej sytuacji,na przykładzie konkretnego zdjęcia, że pentax zrobił dokładniejszą fotę.
Ostatnio edytowane przez Il fuoco ; 18-09-2006 o 08:52
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
No prosze - ma chlop oko:razz: Brawo:razz:
Kto ciekawy tego szkla 77mm i innych niech poczyta (chyba juz wszyscy widzieli ale co tam):
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=711
Pzdr
Spinner
MZ-S, MZ-3QD black+FA20-35/4AL+FA28-70/4AL+FA35/2AL+FA50/1,4+FA100/2,8macro+T75-300
ME Super black+K24/2,8+K28/3,5+K30/2,8+M40/2,8+K50/1,4+K135/2,5+M28-50/3,5-4,5
645n+FA75/2,8 oraz Sekonic L-508 i Optio 33WR:-P
Manfrotto:055PROB+141RC, 679B+234RC
LowePro:Nova5,Mini Trekker,Orion Trekker oraz Billingham Hardley:-)
<trol mode>
Pusty tekst, z ktorego wynika, za autorowi tekstu to szkielko bardzo sie podoba. Rownie dobrze mogl napisac o 85/1.2L i wtedy by sie wszysci zachwycaliPrzegladalem foty na pbase zarowno 77/1.8 jak i 85/1.8 i obok kiepskich fotek sa perelki w obu przypadkach. Uwazam, ze te szkla generuja bardzo zblizone do siebie obrazy pod wzgledem ostrosci jak i plastyki. Po prostu nie widze tej super hiper przewagi szkla pentaxa nad 85/1.8 od C o ktorej jest mowa. Moze slepy jestem ...nie wykluczam
</troll mode>
Edit:
Spinner, jak po raz pierwszy przeczytalem Twoja stropke to myslalem, ze wystapil blad w bazie danych i mi jakies krzaki na ekranie wyswietlilo![]()
Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 18-09-2006 o 09:52
Owszem - to prywatne odczucia pewnego faceta ale jakos bardziej mi sie chce wierzyc w jego "smak i wyrobienie" niz Twoje wiec pozwol, ze dalej bede uwazal 77LTD za przedmiot porzadania...;-P
Oki, pozostaje zostawic Wasze forum w przekonaniu, ze wszystko co Canona lepsze jest... No coz - ostrzegano mnie, sprobowalem i daje sobie tym samym spokoj... ;-P
Pzdr
Spinner
MZ-S, MZ-3QD black+FA20-35/4AL+FA28-70/4AL+FA35/2AL+FA50/1,4+FA100/2,8macro+T75-300
ME Super black+K24/2,8+K28/3,5+K30/2,8+M40/2,8+K50/1,4+K135/2,5+M28-50/3,5-4,5
645n+FA75/2,8 oraz Sekonic L-508 i Optio 33WR:-P
Manfrotto:055PROB+141RC, 679B+234RC
LowePro:Nova5,Mini Trekker,Orion Trekker oraz Billingham Hardley:-)