Strona 22 z 51 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 510

Wątek: Pentax K10D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    No to 50-500. (...)
    Fajne szkło ale na długim końcu takie sobie i mechanicznie w niektórych sytuacjach dosyć upierdliwe:. Po za tym autofokus dosyć ślamazarny jak na HSM.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-10-2006 o 02:08 Powód: Literówki.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Jeśli chodzi o k10D to najfajniejszą dla mnie informacją jest to, że współpracuje on z obiektywami na m42 ale mało tego......działa i to z potwierdzeniem ostrości czyli to czego normalnie nie ma żaden canon!! Chciałem kupić 400D ale wstrzymam się troche i popatrze na tego pentaxa bo naprawde zapowiada się bardzo ciekawie! A w sumie w listopdzie już wychodzi prawie to samo ale z oferty samsunga - jedynie logo się zmienia i dodali kilka programów temtycznych.

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bushi Zobacz posta
    Jeśli chodzi o k10D to najfajniejszą dla mnie informacją jest to, że współpracuje on z obiektywami na m42 ale mało tego......działa i to z potwierdzeniem ostrości czyli to czego normalnie nie ma żaden canon!!
    Słyszałeś kiedyś o dendalionach?

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Ale jeśli ktoś chce przyoszczędzić na szkłach ładnych parę tysięcy to co to jest 200 zł na tą płytkę.

Domyślnie

W końcu doczekaliśmy się oficjalnym sampli z Kadyszki:
    http://www.pentax.co.uk/_uk/photo/pr...9095&id=bilder
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Szkoda że nie żadnych na wyższych ISO, na ISO 100 to nawet z Canona D2000 możnaby uzyskać dobrą jakość. Martwią mnie jedynie te przepalenia które nie świadczą dobrze o tym 22bitowym procesorze.
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Macalem tego Pentaxa bedac na Photokinie. Nie zachwyca przy pierwszym kontakcie. Co wiecej - drobne rozczarowanie. Niby "D200 za $900" ale pierwsze wrazenie jest blizsze tym "$900" niz "D200". No wiem wiem.. chodzi przeciez o zdjecia, a nie o puszke.. niby

Ergonomicznie jest strasznie "koslawy". Pokretla, przyciski.. jakby nie do konca przemysleli co gdzie ma byc. Zle lezal w dloni, uchwyt wydawal sie byc dosc plytki. Nie dopchalem sie do egzemplarza z gripem.. widzialem tez jednego za szybka. Wyglada... no tak.. wyglada..

Wizjer, praca AF - ciezko okreslic. Ciemnawo tam bylo, wszystko dzialalo sredni-na-jeza. Z cala pewnsocia jeszcze nie jeden raz bedzie okazja go "pomacac".. wtedy napisze cos wiecej.

Aha, nie wkladalem swojej karty do aparatu - nie bylo na to czasu. Czekam zatem na zdjecia..

PS. Kit w zestawie robi zdecydowanie lepsze wrazenie niz 18-55 Canona.. gorsze jednak niz 18-70Nikkora. Ale.. to tylko wrazenie - jak zdjecia robi.. nie wiem

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Te sample to takie lekko mydlane są. Po za tym niektóre strasznie ciemne.

Czacha. Do tego co piszesz dodam tylko że na forum Sonolty i Nikona goście którzy byli na photokinie mają bardzo podobne wrażenia co Ty odnośnie pierwszego kontaktu z K10D.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-10-2006 o 02:35
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Uuuuuuuu..., porażka K10D przed rozpoczeciem sprzedazy ??? :-)))
    Nie ma co sie oszukiwac, na papierze to mozna wszystko, a jak jest produkt i cena, to sa i zyski i koszty. I trzeba to "spasowac". Nikon ladnie sie nad D80 napracowal, ale rewolucja to nie jest. Trudno oczekiwac jej rowniez od Pentaxa. Stabilizacje obrazu to Canon ma w matrycy od dawna (ISO). Musza to tylko inaczej nazwac :-)

Domyślnie

Kolekcjoner: mydlane? Strasznie ciemne? Wstrząsająco interesująca opinia.

Żeby nie było, że się czepiam - zmierzyłem w Szopie wartości liczbowe na skórze modelki - bez zastrzeżeń, strzelone dokładnie w punkt.
    O ile przy krajobrazach trudno jest jednoznacznie stwierdzić, na czym jest ustawiona ostrość, o tyle przy portretach stwierdzenie, że są mydlane każe jednoznacznie zastanowić się nad Twoim obiektywizmem (lub jak pisze Gebi - monitorem).
    Zdjęcia były strzelane na "0" ustawionej ostrości w aparacie.
    I przy okazji - mógłbyś podać link do forum Nikona, gdzie są negatywne wypowiedzi nt. Kadyszki? Czy to też jest wytworem Twojej wyobraźni?
    Ostatnio edytowane przez Michu (Pentax) ; 07-10-2006 o 12:15
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Strona 22 z 51 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów