Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Velvia Vision - userów proszę o opinie

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest Zobacz posta
    Czekałeś przepisowe 48h zanim dostałeś? Czekam już dwie... trochę długo
    Widocznie mają problem z autoryzacją twojej karty.
    Ja od momentu zamówienia (CSPro) miałem login i hasło na mailu po 8 godzinach.

Domyślnie

za cspro
    haslo bylo w ciagu 30 min

ale nie karta tylko paypal

edit
    Auwo dzieki za sample
    Idzie jesien chyba sie skusze ..

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 15-09-2006 o 15:10
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Niebezpieczeństwo polega na tym, że hasło jest aktywne tylko 3 dni ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza Zobacz posta
    Niebezpieczeństwo polega na tym, że hasło jest aktywne tylko 3 dni ;-)
    moj sposob sciagac i odrazu na dvd lub cd 2 kopie a noz widelec znowu system zdechnie

3 dni to dla tych co zrobili sciepe w 2 :wink:
    Wiem ze mi chyba ze 4 x w pierwszy dzien udalo sie sciagnac ( praca i dom Pc).

Mi sie efekt bardzo podoba, wiec warto ja tak mysle a 30$ to nie tak duzo jak za taki efect za lee filtry licza sobie troche wiecej i nie jest powiedziane ze tak wyjdzie.
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 15-09-2006 o 15:22
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Product delivery
    Your random password will expire within 3 days and it is only valid for four (4) download attempts.
    3 dni i max. 4 dojenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza Zobacz posta
    3 dni i max. 4 dojenia
    mialem 4 w ciagu jednego dnia ale nie wiem ile max
    zreszta po co ci wiecej kopi na pc

Bywalec Awatar Veene2
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czekałeś przepisowe 48h zanim dostałeś? Czekam już dwie... trochę długo
    Bylo szybciej - we wtorek w pracy dokonalem zakupu i w srode rano jak do pracy ponownie wrocilem mialem juz link do sciagniecia

jaki procek i RAM?
    AMD Sempron 3000+ 64 bit i RAM 1.5GB (btw Adobe Lightroom juz zaczal mi na tym chodzic)

eee, u nas w Poznaniu to kolacja ze śniadaniem za tyle wyjdzie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

A może jednak lepiej iść na kolację z dziewczyną a potem odwiedzić tą stronę: http://www.atncentral.com/download.htm Strona, zapewne znana wielu użytkownikom forum, zawiera wiele darmowych pluginów i akcji do photoshopa. Miedzy innymi Velvia-Provia v. 2 Author: Paul Bleicher.
    FF z FF po serwisie, EOS33+BP, 17-40L, 135 2L+TCx2 II, 85 1.8, 50 1.4.

Ernest
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r65 Zobacz posta
    A może jednak lepiej iść na kolację z dziewczyną a potem odwiedzić tą stronę: http://www.atncentral.com/download.htm Strona, zapewne znana wielu użytkownikom forum, zawiera wiele darmowych pluginów i akcji do photoshopa. Miedzy innymi Velvia-Provia v. 2 Author: Paul Bleicher.
    Te akcje znałem, niestety nie udawało się nimi powtórzyć, bez dodatkowych korekt, efektów ze zdjęć na stronie Mirandy z "reklamówką" VV. Tamte dostały "przestrzeni", a skopiowane ze strony oryginały, przeciągnięte akcjami, wyglądały jak po przepierce z wywaleniem saturacji w kosmos.

NIESTETY również pluginem VV nie udało mi się tak dobrać ustawień, żeby osiągnąć efekty demonstrowane na stronie FM. Może jest za późno i niedowidzę, albo ten plugin to jakaś ściema... nic nie różniąca się od akcji Bleichera. No, z wyjątkiem ceny...

Zaczynam się przekonywać do własnej tezy postawionej w pierwszym poście tego topicu. Ale jeszcze jutro, pardon, dzisiaj powalczę.

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Veene2 Zobacz posta
    Wlasnie sobie wczoraj zakupilem Velvia vision. Baaardzo fajne efekty. Generalnie po obrobce zdjecia wydawalo mi sie, ze jest juz wszystk ok. Ale po wlaczeniu pluginu i wprowadzeniu malych zmian w postaci ocieplenia kolorow i zwiekszenia zakresu tonalnego roznica jest tak widoczna (in plus), ze mam ochote zdjecia z wakacji wywolac na nowo
    Po pierwsze: ten filtr zwiększa dynamikę już zrobionego zdjęcia? Marketing - jak widzę - robi się coraz bardziej beszczelny

Po drugie: ten filtr coś robi z kolorami, ale z kolorystyką velvii to on nie ma NIC wspólnego. Wystarczy poptarzeć na kolor skóry na Twoich samplach. Na velvii jest zawsze za czerwona i to potężnie (velvia się totalnie nie nadaje do fotografowania ludzi), tutaj tego nie widzę. To kicha a nie velvia, powinni zapłacić odzskodowanie FUJI za szarganie marki

J

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów