Pokaż wyniki od 1 do 10 z 353

Wątek: Kiedy wyjdzie następca 30D??

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie

Mysle ,że druga puszka w podbnej cenie z 10 mp i filtrem antykurzowym może wyjść jeszcze w tym roku...dla zaawansowanego fotoamatora to żadna różnica ale z punktu marketingowego jak najbardziej na miejscu...

Tani Nikon D80 z 10 mp ,świetnym wizjerem i lepszym AF kosztuje 3100....nie sądze aby ktoś na dzień dzisiejszy skusił się na 30d....

Pozatym Nikon jest bardzo chwalony we wszelakich testach...nawet zaszumienie jest bardzo akceptowalne na wysokich iso...
    Jedyne do czego można się przyczepić to - słaba współpraca z obiektywami M42 ,brak oprogramowania do obróbki RAWÓW dołączanego do aparatu!!! , brak 5kl./s (dla mnie i tak liczy sie 100 razy bardziej pojemnosc bufora a ta jest w nikonie swietna!),brak odkurzacza i drogi za to swietny optycznie KIT...

Najsmiesznijesze jest to ze Canon 400d tanszy o kilka stówek nie ma prawie ani jednej z tych wad =) Praktycznie tylko ergonomia kuleje....dla tego jest to chyba jedyny słuszny kierunek dla amatora na dzień dzisiejszy =)
    Ostatnio edytowane przez alien ; 12-09-2006 o 14:15
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Uprawnienia umieszczania postów