Pokaż wyniki od 1 do 10 z 165

Wątek: Karta Pamieci CompactFlash ???

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Niemcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zodiakalny Rak Zobacz posta
    Pretec ma metalowa obudowe!!!
    Chcesz powiedziec: Mam dwie karty, plastikowa i preteca. Obie spadaja mi z wysokosci 1.5m (n.p. przy wyciaganiu z aparatu) na beton. W plastikowej odlamuje sie rog i rozsypuje obudowa - zgrywam fotki i wyp.. do kosza. Pretec wyglada nieuszkodzony - zgrywam fotki i uzywam dalej?

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ryzykiem utraty danych.
    Producentow pamieci flash jest niewiele. Wszyscy produkuja pamieci w piningu i funkcji kompatybilne z konkurencja - producenci elektroniki lubia miec w rekawie cos co sie nazywa "second source". W "firmowych" kartach w zaleznosci od serii sa IC roznych producentow. PCB sa proste (4 layer), profile lutowania podane przez producentow - w takiej karcie nie ma nic co by mozna bylo zrobic "polowicznie". Tak jak nie ma mozliwosci byc troche w ciazy - albo karta dziala, albo nie. Jezeli psuje sie po tygodniu, miesiacu, roku, jest to w 99.999999% wina uzytkownika.

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RadiB Zobacz posta
    ... Jezeli psuje sie po tygodniu, miesiacu, roku, jest to w 99.999999% wina uzytkownika.
    Miałem kartę (firma krzak) 512Mb zakupioną na targu w Iraku. Pewnie pochodziła z USA jak wszystko co można tam kupić. Nawaliła po około roku nieintensywnego użytkowania. Podczas robienia zdjęć odmówiła posłuszeństwa i nie można było odzyskać zapisanych fotek. Pomożesz mi znaleźć gdzie jest to moja wina, no chyba, że jestem w tym 0.0000001%.
    Ciekawe dlaczego takie rzeczy nie dzieją się np. z Sandiskami?

Bywalec
    Miasto
    Niemcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LemonR Zobacz posta
    Miałem kartę (firma krzak) 512Mb zakupioną na targu w Iraku. ....
    Mozesz w 100% wykluczyc, ze Ci (lub komus na targu) nigdy nie spadla, nie byla narazana na lezenie w sloncu lub mrozie, nie rozladowales sie w nia (ESD)?

Cytat Zamieszczone przez LemonR Zobacz posta
    Ciekawe dlaczego takie rzeczy nie dzieją się np. z Sandiskami?
    Tez sie dzieja.

Uprawnienia umieszczania postów