Pokaż wyniki od 1 do 10 z 324

Wątek: Następca Nikona D70 ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Crop będzie jeszcze baaaaaardzo długo, bo zawsze będzie tańszy od większych matryc. Stąd nie ma się co obawiać, że EF-Sów nie będzie w co wkręcić, tyle że będą to coraz bardziej low-endowe puszki. Przynajmniej u Canona.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Crop będzie jeszcze baaaaaardzo długo, bo zawsze będzie tańszy od większych matryc. Stąd nie ma się co obawiać, że EF-Sów nie będzie w co wkręcić, tyle że będą to coraz bardziej low-endowe puszki. Przynajmniej u Canona.
    Po za tym to coś jednak muszą zostawić dla tych którzy zainwestowali w EFS-ową szklarnię.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Po za tym to coś jednak muszą zostawić dla tych którzy zainwestowali w EFS-ową szklarnię.
    Muszą - nie muszą. W sumie 20 lat temu wypieli się na FD-owców nie patrząc na to, w co zainwestowali. Tyle, że tu crop ma i będzie miał uzasadnienie ekonomiczne.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Muszą - nie muszą. W sumie 20 lat temu wypieli się na FD-owców nie patrząc na to, w co zainwestowali. Tyle, że tu crop ma i będzie miał uzasadnienie ekonomiczne.
    Warto pamietac tylko o tym, ze ten ruch zaprowadzil ich na sam szczyt

Wystarczy tez popatrzec na "wsteczna kompatybilnosc" u nikona. Odechciewa sie juz po pierwszej tabelce co z czym nie bedzie dzialac.
    ...

Coś już napisał Awatar eko-mar

Domyślnie

Pokazały się już fotki z 400D...jak to ma być ta rewelacja i "odpowiedź Canona na każde posunięcie Nikona" to ja wolę pozostać przy DX-ie

Ponad godzine szukałem porównania(fotek) Canona z najwyższej półki kontra D2X i niestety nie mogłem znaleźć ale z uporem maniaka zrobię to jak tylko uda mi się odszukać. Fotka przedstawia jakiś most z dwiema dużymi wieżami a na dole płynie barka (zapewne wielu z was widzialo w necie) Będe chciał pokazać "miażdżącą" przewagę Canona. Gdyby nie "to coś" niebiesko-fioletowego kolo wieżyczki na fotce Canona, co zauważyła nawet moja żona to w zasadzie obie są identyczne. Ktoś tu komuś zarzucał, że nie ważne są tabelki tylko finalny produkt, czyli fotki....też jestem tego samego zdania z małą poprawką, że przeciętnemu amatorowi wystarzy jakość z 400D a tym bardziej z D80.
    Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eko-mar Zobacz posta
    Pokazały się już fotki z 400D...jak to ma być ta rewelacja i "odpowiedź Canona na każde posunięcie Nikona" to ja wolę pozostać przy DX-ie
    Nie czytałem całego wątku, ale pozwolisz, że podam ci pomocną dłoń:

http://www.imaging-resource.com/PRODS/XTI/XTIA.HTM

na dole stronki sa full-res sample z 400D wraz z rawami.

Odnośnie jakości: chciałbym aby przyszli użytkownicy 400D zauważyli, że facet ze względu na 10 MPx specjalnie podpiął EF-S 60/macro... dlatego eko-mar jeśli oczekujesz, że zdjęcia z 400D z jakimś zoomem cię powalą to powodzenia.
    Zostań przy DX-ie, już dzisiaj usłyszałem od żóltego marudy, że w zasadzie Nikon daje tą samą jakość zdjęcia (D80 vs. 5D !!!) tylko taniej...
    W sumie rozumiem jego płacz umoczył po całości (cena) z D200.

Uprawnienia umieszczania postów