Jak dla mnie to pisklaki najlepsiejsze!!!
Jak dla mnie to pisklaki najlepsiejsze!!!
Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!
ładne zdjecia... żelazne ptaki dużo łatwiej się foci od tych prawdziwych.. Szacuneczek![]()
no no... kilka naprawde niezlych i jak napisala TOKIN pisklaki rzadza![]()
Lato lato i po lecie że o wakacjach nie wspomnę. Tak się dziwnie poskładało iż fotografię potraktowałem w tym okresie trochę po macoszemu. Zamiast szaleć z aparatem w reku zajmowałem się wszystkim ... tylko nie robieniem zdjęć. Nawet na forum rzadko zaglądałem. Ot kryzys twórczy :rolleyes: - jakoś ne widziałem tematów mimo wypadu na Mazury. Ba jedynymi ptasimi obiektami uwidocznionymi na zdjęciach są o zgrozo ... łabędzie i kaczki. Za to widziałem świetną scenę: kormorana połykającego węgorza dłuższego od siebie. Nawet chwyciłem za aparat ale niestety ogniskowej i światła zabrakło.
Było nie było jakieś zdjęcia z wakacji pokazać trzebawięc uraczę was na początek portretem "Przystojniaka" 8)
(choć tak naprawdę nie wiem czy przypadkiem nie jest to ona)
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Co do ostatnigo zdjęcia to zupełnie mi nie podeszło ani kadr a przede wszystkim perspektywa. Jak juz robisz z góry to nie wiem - wejdz na drzewo, drabinę żeby było zupełnie z góry- może w tedy cos ciekawego z tego wyjdzie.
Ale na osłodę podobają mi się błotniaki z poprzedniej serii i także te kaczki pomimo ze nieostre jakoś ładnie Ci się poukładały w kadrze.
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
błotniaki fajne a krzyżówek nie lubię, nawet jakby sam Karetta sfotografował![]()
A, b super
D bomba!!! chodz watpie w to aby ja polknal
C rozprasza uwage ten z prawej
ad d) mały dodatek (również poza konkursem)
Do końca nie jestem pewny czy węgorza nie wypluł. W pewnym momencie widziałem juz tylko kuper ze znacznej odległości i po chwili kormoran odleciał. Całość walki trwała około 15 minut. Początkowo węgorz walczył i trzy razy sie wyrwał ale kormoran nie odpuścił i za każdym razem łapał nieszczęśnika.