Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Pierwsza lustrzanka Panasonica

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To nie paranoja rynek dslr-ów jest marketingowo dużo bardziej podobny do rynku komputerów i elektroniki konsumenckiej niż rynek slr. Mali gracze nie mają wyjścia tylko muszą się podeprzeć kapitałem tych dużych. Takie firmy jak Panasonic mają tak uznaną markę i silną pozycję rynkową, że to tylko kwestia czy się bardziej czy mniej w ten temat zaangażują.
    No, moze i prawda. Ale robi mi sie jakos niesmacznie z aparatem... np. SONY.
    Chodzi o to, ze firma UNILEVER wypuszcza margaryne i proszek do prania pod inna nazwa i to IMHO jest zdrowe podejscie. A niech sobie firma SONY czy PANASONIC wypuszczaja dSLR'y, tylko niech zniknie stamtad ich logo - bo to sie gryzie

obey
    Guest

Domyślnie

Nokia zaczynała w przemyśle drzewnym. Ma to jakieś znaczenie obecnie?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    No, moze i prawda. Ale robi mi sie jakos niesmacznie z aparatem... np. SONY.
    Niestety co do smaku to obawiam się, że te firmy mają to głęboko w d... . Im chodzi tylko i wyłącznie o "szmalec" i nic innego niestety:-?. Jeszcze w latach 70-tych było inaczej. Wygrywały firmy które robiły rzeczy najsolidniejsze, a teraz byle było tanio i dużo bajerów.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Może się mylę bo nie jestem w tym tak rozeznany, ale wydaje mi się że kiedyś producenci bardziej szanowali siebie i swoją markę. Dziś technologię można poprostu kupić i mieć od razu te dziesiątki lat doświadczeń.

obey
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Może się mylę bo nie jestem w tym tak rozeznany, ale wydaje mi się że kiedyś producenci bardziej szanowali siebie i swoją markę.
    Kiedyś to z wróbla było wiadro mięsa i pierzyna...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zupełnie nie rozumiem dlaczego wszyscy "profesjonaliści" tak czepiaja się tuch LCD z podglądem na żywo i kadrowaniem przez LCD a nie przez wizjerek . To jakaś paranoja . Sory ale kompakty z LCD swją pracą bardziej przypominają pracę średnim i dużym formatem niż lustrzanki i wyśmiewanie się z tego jest podyktowane chyba nieznajomością takiej techniki pracy . Latami robiłem zdjęcia aparatami z matówkami 6x6 i 6x9 gdzie kontrola kadru jako całosci jest o wiele lepsza niż w zwykłej lustrzance , dla kontroli szczegółów trzeba się wspomóc lupką ale cały kadr ogladamy na matówce w 1do1 jak polaroida , tak samo jak na LCD w debilku . Ta sprawa jest szczególnie istotna w studiu gdzie przy ustawianiu wielogodzinnym tematu i lukaniu w ten cholerny wizjerek można ześwirać tak jest do du....y. Czekam aż wszystkie lustrzanki będą miały podglad na żywo :rolleyes: , a jak to komuś przeszkadza zawsze możnaq wyłączyć.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja nie jestem profesjonalistą, ale widzę różnicę między patrzeniem na LCD a na obraz powstający bezpośrednio z obiektywu.

EDIT: Szczególnie jeśli mam tylko manualne obiektywy. Ale każdy ma swoje zdanie na ten temat.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Ja nie jestem profesjonalistą, ale widzę różnicę między patrzeniem na LCD a na obraz powstający bezpośrednio z obiektywu.

EDIT: Szczególnie jeśli mam tylko manualne obiektywy. Ale każdy ma swoje zdanie na ten temat.
    Nie wiem czy jesteś takim ignorantem z powodu młodego wieku czy tylko nie masz pojęcia o możliwości jakie daje kadrowanie na LCD

Jak masz manualne obiektywy to na LCD będzie Ci dużo lepiej i łatwiej łapać ostrość Bo OVF nie ma 2,5 cala, ani powiększenia x10

Co do ceny w Polsce to ma oscylować ca 6000 zł za kit więc nie wiem czy dużo z takim obiektywem

BTW Witam forumowiczów

PS
    Masz cyfre?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Jak masz manualne obiektywy to na LCD będzie Ci dużo lepiej i łatwiej łapać ostrość Bo OVF nie ma 2,5 cala, ani powiększenia x10
    A ile ma pikseli i jak często jest odświeżany? I z jakim opóźnieniem?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

mkd
    Guest

Domyślnie

... jakoś nie wyobrażam sobie kadrowania w słoneczny dzień na LCD :/

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów