Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 57

Wątek: "Dopalanie" sportu - czyli co nieco o fleshach w akcji ;)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    "For strobe use, the following priorities have been adopted by the committee:
    1. Sports Illustrated
    2. The Associated Press, Reuters and USA TODAY. These agencies shall pool one set of strobe lights unless priority "a" or "c" is not enacted.
    3. A single pool unit for all other media agencies may be installed upon approval of the NCAA."
    Errm... czyli krótko mówiąc: albo jesteś z jednej z tych czterech agencji albo jesteś cieniasem i spadaj robić z 580EX :-D Life is brutal

Swoją drogą, ciekawe jak na taki sprzęt patrzą zawodnicy... nie w sensie oficjalnym, bo podejrzewam, że specjalnie machinie propagandowej nie podskoczą, ale bardziej komentarzy w szatni, po meczu ;-)

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czekam Na Adresy Na Priv.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Domyślnie

Witam!
    Pozwolcie ze i ja wtrace swoje trzy grosze do tematu. Otoz, nie wiem jak w Polsce ale mialem okazje byc na roznej masci imprezach sportowych w Chicago, poczawszy od NBA (jeszcze za dobrych czasow "Bykow" czyli Jordana, Pipena, Rodmana i spolki) a skonczywszy na stanowych mistrzostwach High School w baskecie.Nigdzie nie widzialem aby fotoreporterzy uzywali flesza. Na kilku imprezach mniejszej rangi sam focilem i zaweze sluzba porzadkowa kategorycznie przypominala o zakazie uzywania flesza - po to aby nie przeszkadzac zawodnikowi i nie rozpraszac jego uwagi.A tak zupelnie na marginesie gdyby ktos kiedys bedac w Stanach chcial sie wybrac na jkas wieksza impreze sportowa(jako kibic oczywiscie) ze swoja "biala dluga rura" to pragne ostudzic zapedy, najpierw trzeba poprosic organizatora o akredytacje, w przeciwnym razie zostaniecie poproszeni o pozostawienie sprzetu w aucie na parkingu. Aparat kompaktowy to co innego - prosze bardzo, ale taka biala rura (czy czarna - wszystko jedno) jest traktowana jako przedmiot niebezpieczny. Wiem to z autopsji bo spotkala mnie taka niespodzianka na meczu siatkowki pan Polska - USA kilkanascie tygodni temu. W konsekwencji 10D z 70-200f2.8 IS powedrowalo do auta(zdjecia dziewczynom zrobilem ale w innych okolicznosciach).
    Pozdrawiam!

Początki nałogu Awatar maxbmx
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

1. az dziw ze kuchatek nie zabrał tutaj głosu
    2. dopalanie lampami na zawodach deskorolkowych, bmxowych, rolkowych to standard - kilka b mocnych lamp rozmieszczonych w roznych miejscach tak aby oswietlały w miare całą powierzchnie.
    3. Nie wyobrazam sobie fotografowania sportu bez lamp.

ps tutaj przykład - fota nie bardzo ciekawa, ale widać lampe http://www.freeride.cz/bikes/clanek/...ljam06/003.jpg
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxbmx Zobacz posta
    2. dopalanie lampami na zawodach deskorolkowych, bmxowych, rolkowych to standard - kilka b mocnych lamp rozmieszczonych w roznych miejscach tak aby oswietlały w miare całą powierzchnie.
    3. Nie wyobrazam sobie fotografowania sportu bez lamp.

ps tutaj przykład - fota nie bardzo ciekawa, ale widać lampe http://www.freeride.cz/bikes/clanek/...ljam06/003.jpg
    Wszystko sie zgadza ,dopalanie jest tylko nie z poziomu puszek fotoreporterow.
    Gdybys Rodmanowi strzelil flesza w oczy to moglby zjesc Twoj flesz, puszke i to co masz na niej razem z Toba( no moze nieco przesadzilem ale test sprzetu o parkiet mialbys jak w banku)

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxbmx Zobacz posta
    W sumie do sportu to lamp za czesto sie nie uzywa. Sa niektore gatunki, gdzie lampa to czesty gosc (choc by bmx'y czy snowboard), ale wiekszosc sie foci na duzym iso i w swietle zastanym, ktorego dla TV jest zwykle dosyc sporo.
    ...

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

zle sie wyraziłem
    "Nie wyobrazam sobie fotografowania takich sportów bez lamp."
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

maxbmx: w waszymprzypadku to oczywiste - bo latają Ci goście Wam nad głowami.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Uzależniony

Domyślnie

przy okazji tegorocznego All-Star znalazlem ciekawy przyklad na dopalanie w NBA, prosze zwrocic uwage na 30/31s tego filmiku

http://uk.youtube.com/watch?v=EO3c8EaxsxQ

chyba mi nikt nie powie ze to jest 580mkII ani nawet 5 zsynchronizowanych 580'tek

i efekt tego blysku

Ronaldo Martinez/Getty Images - fotka opublikowana tylko i wylacznie w celu przedstawienia efektu dopalania flashem w NBA
    Ostatnio edytowane przez miszaqq ; 17-02-2008 o 18:10
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

lampy od góry i prawdopodobnie z przodu, chciałbym wiedziec jakie to lampy, czy zwykle mocne studyjne czy jakies specjalne
    Moje zdjęcia

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów