Witam!!
Niedługo wybieram się to słonecznego Egiptu.Będę fotografował dużo przy dość mocnym słońcu i morzu.I tutaj mam pytanie,przyda mi się filtr polaryzacyjny??Uv już posiadam-hama podstawowa.
Witam!!
Niedługo wybieram się to słonecznego Egiptu.Będę fotografował dużo przy dość mocnym słońcu i morzu.I tutaj mam pytanie,przyda mi się filtr polaryzacyjny??Uv już posiadam-hama podstawowa.
Chcę zaznaczyć,że mam dylemat (finansowy).Albo przed wyjazdem kupie polara albo statyw-co mam teraz wybrać,co będzie bardziej przydatne??![]()
Najbardziej przydatne byłoby pomyśleć
Nikt Ci na to pytanie nie odpowie sensownie. Jak twierdzisz (w innym wątku), że w Egipcie jest dużo światła to statyw Ci niepotrzebny - tylko to nie jest prawda z tym światłem. Pisałem Ci juz o tym.
Dobry statyw + głowica to ok 1000 PLN. Dobry polar - hmmmm... zależy od średnicy obiektywu ale z 300 PLN trzeba wydać. Wybierz sam.
Sali możesz tesz kupić tanie statyw za 100 pln i polar za 80 pln, na jakiś czas ci wystarczą.
Ps
Przy statywie za 100 pln (przynajmniej na moim) zdjęcia trzeba pstrykać używając samowyzwalacza, bo przy przyciskaniu spustu aparat nieco się porusza)
Ostatnio edytowane przez Fan nr 1 ; 03-09-2006 o 18:35
Ja pierdziele ;( mam wielki dylemat,muszę kupić zestaw do czyszenia,ultra 2-2gb(nie mam gdzie zgrywać fotek w Egipcie)....i statyw(bez niego w nocy nie uda się) lub polar(ah,te odblaski od wody)...??
Jakbym karty nie kupował to bym kuipł polara i statyw...hm..ale może ktoś wie,czy gdzieś można zgrać zdjęcia z karty w Sharm el Sheik??
Ostatnio edytowane przez sali128 ; 03-09-2006 o 18:54
Ja bym się nie martwił o zgrywanie zdjęć a o eee... hmmmm... "prezydencką chorobę"- duży zapas Imodium, Laramid albo coś w tym guście przyda Ci się bardziej niż polar i statyw.
Chłopie, weź pomyśl wreszcie sam! Niekoniecznie musisz dzielić się swoimi wątpliwościami z całym światem. Jakbym, gdybym, mam dylemat, muszę kupić... wrrrrrrrr....
Twoja kasa i Twoje potrzeby![]()