Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: [El_Chueco] Paulina & Fiat 125p '71

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez El_Chueco
    AEB? nadswietlanie i niedoswietlanie zdjecia poprzez zmiane ekspozycji o 1/3 lub 1/2 na plus i minus rownomiernie. Wg mnie bardzo przydatna rzecz
    Przydatne... w kompaktach ktore nie posiadaja RAW.
    W aparatach z RAW a szczegolnie dSLR - szkoda miejsca na karcie.
    Rob w RAW i najnizszym adekwatnym do sytuacji ISO (bo korygowanie ekspozycji w RAW , szczegolnie na plus, wyciaga szumy).
    A zanim zapytasz "czym przegladac/konwertowac RAW" - przeszukaj forum

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Narazie nie robie w RAW mam tylko 1GB Karte. A RAWy jak juz jakiegos zrobie to przerabiam w PS. Wiem idiota jestem ale co tam po co sie ma te 8mpixow?!
    GG: 559899

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez El_Chueco
    Narazie nie robie w RAW mam tylko 1GB Karte.
    Na jedno wychodzi jesli uzywasz AEB. 1 JPG (pelna rozdzielczosc, maksymalna jakosc) to ok 2-3 MB, 1 RAW to ok 6-7MB, 3 zdjecia w AEB = prawie 7MB.
    A z RAW wyciagniesz wiecej niz 3 zdjecia z rozna korekta naswietlenia, czyli w efekcie koncowym "zmiesci" ci sie ich wiecej na 1GB karte niz jakbys uzywal nadal AEB.

A 8 mpikseli to sie przydaje albo do przycinania zdjec albo do duzych wydrukow. Jakosc JPGow w trakcie obrobki drastycznie spada niezaleznie od ilosci megapikseli .

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

4. Zdjecie szyldu jednego ze sklepikow, usadowionych w jednej z uliczek Freiburga, prowadzonych na Munster Platz, gdzie znajduje sie Katedra

5. Figura, czesc skladowa wnetrza Katedry Freiburga

6. Swieczki przed oltarzem

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

mi sie spodobalo #5 - ale przekadrowal bym tak, coby oswietlona figurka stala w lewym dolnym rogu - jakos bylo by bardziej tajemniczo, a mniej statycznie. ale i tak fajnie. pzdr
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie [El_C] Schaffhausen, Bodensee, Stein am Rhein

Hej!
    Zgodnie z obietnicami zaczynam powoli wklejac swoje zdjecia z 5 miesiecznej jeszcze banicji. Na pierwszy ogien pojdzie krociutka seria, aczkolwiek sloneczna z Bodensee (Piekne ogrody), oraz szwajcarskiego Stein am Rhein i slynacego z produkcji zegarkow Schaffhausen.

Schaffhausen:
    1.
    2.

Stein am Rhein
    3.
    4.
    5.
    6.

Bodensee
    7.
    8.
    9.
    10.
    11.

#To by bylo na tyle. Wrotce nowe odcinki z nowymi bohaterami Dodam ze zdjecia byly robione Canonem A85

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Najladniejsze IHMO 10 i 11, reszta IHMO taka sobie, ale ja nie jestem specjalista wiec moim zdaniem sie nie sugeruj. Pozdrawiam
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

a mi tylko jedynka w tej serii pasuje
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    a mi tylko jedynka w tej serii pasuje
    podzielam twoje zdanie.
    co do 9 to tylko popsules to zdjecie lepiej IMHO wygladaloby w B&W albo w sepi
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie [El_Chueco] Paulina & Fiat 125p '71

Hej.... długo tu mnie nie było - widzę że zdjęcia zniknęły (cóż reorganizacja galerii :P) - więc numeruje od początku. Ciekaw jestem Waszej opinii na temat 4 n/w zdjęć.

Sesja odbyła się w Pasażu Grunwaldzkim (wery fenks dla mister ochrona - Włodek). W sumie sesja spontaniczna - przy udziale Pauliny (Paulina to ta na zdjęciach i Ewy jako pomysłodawczyni całego przedsięwzięcia (też robi foty - ale się wstydzi pokazać :/). W sumie.... nie ma nic co powiedzieć - full spontan - z jakiś 60 zdjęć zjadliwe są tylko..... 3-5 :]. Aha - ostrzegam, że to moje pierwsze portrety - już po radach innych zakupiłem off shoe do 550tki no i mam pożyczonego na wieczne oddawanie 430tke :P. Wszelkie opinie i pomysły co do ustawień światła w takiej konfiguracji sprzętowej mile widziane.
    No to zaczynamy

1.

2.

3.

4. Tutaj coś innego kolorystycznie

Bedę wdzięczny za wszelkie sugestie dotyczące operowaniem swiatłem błyskowym no i przesłonami (zdjęcia były robione Tokina 12-24). Czy lepiej w takich sytuacjach zdawać się na automatykę lampy czy wyzwalać błysk w konfiguracji siły błysku i lecieć na wyczucie operując czasem i przesłoną w manualu?

Co do pytań o mojego brudka:
    Fiat 125p 1971 rok
    lewar biegów w kierownicy
    chromowana obwódka kierownicy
    Ogólni ostatni z "klasyków" dużego fiata :]

Niedługo inne sesje - m.in. z Fiatem 124 Spider :]

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów