Strona 9 z 102 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Domyślnie

FOTOGRAFIA - jak lepiej fotografować radzi john hedgecoe

to cały tytuł, gruba oprawa troche praktycznych porad- duzo zdjec z podanymi informacjami jak zdjecie zostalo zrobione
    z tego co sie orientuje droga (~200pln...?)
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Ja polecam napewno szkole National Geographic. Tam goscie naprawde maja pojecie. A te ksiazki o cyfrowej fotografi to jest tragedia. Pozyczylem sobie kiedys przeczytalem z 50 stron i nic... Pisza co kolwiek zeby tylko ksiazke wydac , wiec nic madrego tam nie znajdziemy ;/

Bywalec Awatar serbio
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Znalazłem taką oto pozycję.Może ktoś czytał lub przeglądał taką książkę:Richard I'Anson
    "Fotografowanie w podróży "
    Czy możecie się podzielić informacjami na temat tej lektóry?
    Czy jest godna zakupu i przeczytania?
    Pzdrawiam

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Książkę Richarda I'Ansona o której piszesz wyżej mam. Moim zdaniem jest świetna i bardzo polecam. Dużo porad na temat fotografowania w konkretnych sytuacjach w jasny , krótki sposób podanych. Dużo pieknych zdjęć -co ważne z podanymi nastawami ekspozycji. Książka niedroga (39,90 w EMPIK-u) a świetnie wydana, komunikatywna i piękne zdjęcia. POLECAM
    Polecam książkę John'a Hedgecoe Fotografia bardzo ładnie wydana (troche droga) i b. duży zasób wiedzy na temat fotografii (ogólnie). Dużo przykładów urzadzenia, oswietlenia studia i informacji technicznych oraz "estetyczno- kompozycyjnych".
    Z pozycji NG polecam Szkołę fotografowania. Nastepne wydania są powieleniem tej pozychi uzupełnione o szczególy dotyczace spraw tematycznych.
    A generalnie POLECAM prenumeratę National Geofraphic. Ponieważ można pochłaniac wiedzę zawarta w tym miwsieczniku pełnymi garsciami a fotografii uczyc zię z zamieszczanych zdjęć. Moim zdaniem NG współpracuje z najlepszymi fotografami a publikowane zdjęcia (mnóstwo albumów) są na NAJwyższym poziomie. Od wielu lat prenumeruję NG. Jako bonusy dostaję często albumy (np. Polska w fotografii; 100 najlepszych niepublikowanych zdjęć NG).... Wydania NG (m. inn.o fotografii) mogę kupić taniej.
    Pozdrawiam

Spytko
    Guest

Domyślnie

Zamówiłem ten NOWY PODRĘCZNIK FOTOGRAFII - Hedgecoe John, dostałem, przeglądam. W pierwszym kontakcie robi dobre wrażenie. Szybki przegląd tematów, zagadnień. Potem lektura.
    Wszystko pięknie, tylko ten stopień ogólności za duży. Jakby autor zbyt cenił swą wiedzę by się nią dzielić. Rozumiem, że w epoce fotografii cyfrowej, łatwość robienia zdjęć jest niesamowita, ale ja ciągle lubie konkret w otrzymywanej informacji. Tematy jak dla mnie potraktowane są dość powierzchownie. Fakt, sporo można się dowiedzieć ale niedosyt pozostaje jeszcze większy. Przykładowo: Co z tego, że autor napisał np o forsownym wywoływaniu filmów i po co się to robi, skoro nie ma konkretu jak_dokładnie_to_zrobić. Zbiór ciekawostek po prostu. Książka dostanie się chyba młodszemu kuzynowi przy okazji jakichś urodzin

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

odswiezam, bo znalazlem ciekawa ksiazke w Empiku na polce:
    "Praktyczny kurs fotografii" Łukasz Gaweł, wyd. Kluszczynski. cena 49,90

dosc gruba, sporo informacji, swietny papier, znakomite zdjecia. a o najwazniejsze - 90% ksiazki o sposobach na robienie zdjec, a 10% na gadanie o sprzecie i obrobce. dokladnie odwrotnie niz ogromna wiekszosc sprzedawanych dzis ksiazek na polce "fotografia"

jak przeczytam to opisze wrazenia. chyba, ze ktos juz przeczytal ta lekture, to z checia poznam opinie.
    www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar nosorozec
    Miasto
    Torun

Domyślnie

A ja polecam "Ludzie w Vogue" - nie ma ani słowa o sprzęcie ani o technice. Ale zdjecia jakie ....
    350D + 24-70/f2.8L + EF 50mm/f1.8 + EF 85mm/f1.8 + 580EXII
    ---
    "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE." - Ernst Haas

Coś już napisał Awatar nosorozec
    Miasto
    Torun

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    odswiezam, bo znalazlem ciekawa ksiazke w Empiku na polce:
    "Praktyczny kurs fotografii" Łukasz Gaweł, wyd. Kluszczynski. cena 49,90
    Przeglądałem dzisiaj w Empiku. Oczywiście na pierwszy rzut poszedł rozdział "Akt", są zdjęcia Radka Czeczota - baardzo fajne.

Pzdr, Konrad
    350D + 24-70/f2.8L + EF 50mm/f1.8 + EF 85mm/f1.8 + 580EXII
    ---
    "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE." - Ernst Haas

Bywalec Awatar sali128
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Polecam dla początkujących:
    "Abc Fotografi cyfrowej"- Lukasz Oberlan wyd.Helion
    "Funkcje lustrzanek"-Wiesław Smigielski wyd.Wiz

WuKa
    Guest

Domyślnie Nowy Podręcznik fotografii.

W zakurzonych zaułkach EMPiKu znalazłem NOWY PODRĘCZNIK FOTOGRAFII niżej podanego autora- dobry, też z opisami odnośnie parametrów a kosztował 7 dych

Cytat Zamieszczone przez pst Zobacz posta
    FOTOGRAFIA - jak lepiej fotografować radzi john hedgecoe

to cały tytuł, gruba oprawa troche praktycznych porad- duzo zdjec z podanymi informacjami jak zdjecie zostalo zrobione
    z tego co sie orientuje droga (~200pln...?)

Strona 9 z 102 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów