Też, jestem ciekaw. Jakość mnie powaliła, szok.Zamieszczone przez Routlaw
Też, jestem ciekaw. Jakość mnie powaliła, szok.Zamieszczone przez Routlaw
Pozdrawiam
PrzemoC
Dziękuje za komentarze.
Co do sprzetu - fotografowane na dwie puszki:
1. 1dIIn/135L @ f2
2. 5d/70-200IS @ f2.8
Generalnie plastyka i jakosc obrazowania w tych dwoch kombinacjach jest zblizona. W pierwszej jest ostrzejsze i jasniejsze szkło, w drugiej lepsza matryca i nieco większa co daje porownywalna DOF.
Pozdrawiam
Amber
Ostatnio edytowane przez Amber ; 21-03-2006 o 14:46
Wind i ...ciągłe wydatki...
miałem racje..
Toz wlasnie z klubem agility Fort bylem, ktory mial ten pokaz w tym i zeszłym rokuZamieszczone przez KMV10
Nawet mój york z moja kobietą startowali. Ja robilem za "nadwornego" fotografa. A potem już focilismy we dwójkę (z kobieta, nie z yorkiem)
Co do calosci, w sumie bylem parę godzin w ciągu 2 dni, i to też z licznymi przerywnikami, wiec znużenie nie dało mi się specjalnie we znaki. Zapewne jesli ktos był przez cały weekend to pewnie mial inne odczucia (no chyba że konie to jego pasja
Co do traktowania zwierząt - niestety to smutna rzeczywistość na wielu tego typu zawodach
Pozdrawiam
Amber
No to fantastycznie - jako wieloletniemu psiarzowi bardzo mi się podobały wyczyny tych wszystkich psiaków, są bardzo zwinne i posłuszne. Ale chyba najważniejsze, że także zadowolone.Zamieszczone przez Amber
Właściciele natomiast też mają dużo frajdy
Pozdrowienia!
fajne zdjęcia Amber ! Robiłem w zeszłym roku tą samą imprezę jeszcze na D70i70-200 i pamiętam że miałem problem z rozmyciem tła, mimo uzywania jasnego szkła. Chyba crop 1,5 nie jest dokońca dobry ze szkłami 2,8 do takich imprez.
Twoje zdjecia pokazują ładne wyjęcie obiektów z tła i fajną GOCo nie jest takie proste to osiągnięcia na małych matrycach.
Moze coś f2 zdało by egzamin na powiedzmy d20 na taką halową imprezę.
![]()
No i wszystko jasne - co nie znaczy, że umiejętności są bez znaczenia.:-DZamieszczone przez Amber
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Dziękuję za opinie
Antonjo,Zamieszczone przez antonjo
Przez 2 lata fotografowalem na cropie x1.6. i troszke zdążyłem poznac zalety i ograniczenia tych matryc. Myślę że obaj mamy ich świadomość.
f2.8 na APS-C rownież dałoby radę, choć plastyka byłaby zapewne już troche inna.
Oprócz jasności szkła i matrycy, w ogromnej mierze ma znacznie gdzie sie ustawic, jak daleko od fotografowanego obiektu, jak daleko od niego jest tło, jaki ma kolor, itp. Inaczej będzie wyglądało zdjęcie gdy konik jest 5 metrów od ciebie a kolorowe tło 50 metrów dalej, a inaczej gdy jeździec jest 20 metrów od fotografa a tuż za nim są ciemne trybuny, lub co gorsza biała ściana. Wtedy nawet 200/1.8 nie pomoże.
To wszystko wpływa na koncowy efekt, cały czas się tego uczę i zaczynam powoli świadomie stosować.
Pozdrawiam
amber
Ostatnio edytowane przez Amber ; 21-03-2006 o 22:56
Koledzy na forum wczesniej zaprezentowali psie portrety z Międzynarodowej Wystawy Psów w katowickim Spodku.
Ja dla odmiany zamieszczam kilka bardziej dynamicznych ujęć.
Najpierw flyball
Pieski biegna po 40 metrowym torze...
1.
...skacza przez przeszkody...
2.
3.
4.
...by w koncu dobiec do maszyny...
5.
...wybic i zabrac z niej pilke...
6.
..zawrócic...
7.
8.
..i pomknac z powrotem przez tor przeszkód...
9.
10.
A wszystko to w czasie kilku sekund.
Pozdrawiam
amber
Ostatnio edytowane przez Amber ; 29-03-2006 o 01:14