Strona 608 z 610 PierwszyPierwszy ... 108508558598606607608609610 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 071 do 6 080 z 6094

Wątek: Pokaż zdjęcie które lubisz

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Pokaż zdjęcie które lubisz

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    ale każdym nowszym smartfonem w programie zdjęcia zrobiłbyś chyba lepsze wybierając na przykład nocne albo portret by uzyskać inny oczekiwany efekt już/wprost w pliku wynikowym
    jp
    Totalna bzdura!!!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Przecież jest środek sezonu ogórkowego! Kiedy byście w końcu chcieli zaczynać wątek o wyższości samsunga s2x ultra anno domini 2025 nad aparatami fotograficznymi?

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Totalna bzdura!!!
    Na jakiej podstawie tak twierdzisz ?
    Czy dlatego że jesteś kapłanem religii fotografii optycznej i jak to w każdej religii tylko "nasz" bóg jest prawdziwy i jedyny ?

jp

PS
    Niepotrzebie zaglądnąłem na ten "pustoszejący peron".
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Nie kapłanem, lecz wyznawcą.

Już pisałem jak wkurza mnie czasami EF 50/1.2 L (...)
    Dlaczego Cię wkurza?
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na jakiej podstawie tak twierdzisz ?
    Czy dlatego że jesteś kapłanem religii fotografii optycznej i jak to w każdej religii tylko "nasz" bóg jest prawdziwy i jedyny ?

jp

PS
    Bo mam Pixela Pro, syn ma Samsunga S23, żona S24 i żaden w trybie nocnym nie wypluje takiego zdjęcia dzięki, jak to zwiesz, fotografii obliczeniowej. A jednak dużo zdjęć smartfonami również robimy.

Jesteś takim samym kapłanem fotgrafi obliczeniowej, jak ja optycznej

Skoro Ty możesz coś twierdzić, to dlaczego ja nie mogę...

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Nie kapłanem, lecz wyznawcą.

Dlaczego Cię wkurza?
    Bo czasem nie udaje mi się uzyskać czegoś zgodnie z oczekiwaniami, a czasami potrafi mnie mega pozytywnie zaskoczyć. Całe szczęście poziom pozytywnych zaskoczeń, przewyższa ilość porażek. Choć pewnie to moja wina, jako użyszkodnika.
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; Dzisiaj o 01:26

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Robi się elitarnie. Nie pusto. Po pierwsze dla węższego grona odbiorców sprzęt robi się coraz droższy. Ale to mniej istotny powód. Ten najważniejszy jest taki, ze leniwe osoby które zadowala jakoś nie jakość, pstrykacze mający marne pojęcie o fotografii, ci co sądzili, że drogi sprzęt zrobi im lepsze zdjęcia (giemastery nawet tych lepszych nie robiły), cała masa janów takich itp. przesiadła się na smartfony. Powiększyłeś to stado, a ośli upór, zapieczone zwoje nie przyjmujące argumentów, pogarszający sie wzrok... to wszystko sprawia, że nie wyjdziesz już z bagna własnego samozadowolenia z gniotów które zdarzy ci sie tu zaprezentować.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Totalna bzdura!!!
    Jako modowi chyba nie wypada Ci dodać go do ignorowanych. Ja już dawno to zrobiłem i po prostu nie widzę tych bzdur, które Janek wypisuje. Oczywiście masz całkowitą rację, też mam szajsungi, którymi robię zdjęcia dość często - bo zawsze któregoś mam przy sobie i mogę tylko potwierdzić, że Jan nie ma pojęcia o czym mówi/pisze. S25 też mam od miesiąca i fotograficznie nie ma wielkiej (nie ma prawie żadnej) różnicy między najnowszymi modelami, a poprzednikami. Od S22 jest stagnacja.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Bo czasem nie udaje mi się uzyskać czegoś zgodnie z oczekiwaniami, a czasami potrafi mnie mega pozytywnie zaskoczyć. Całe szczęście poziom pozytywnych zaskoczeń, przewyższa ilość porażek. Choć pewnie to moja wina, jako użyszkodnika.
    Coś jest na rzeczy. Gdy kupiłem sobie Zeissa 1,4/50 to też trwało, zanim zrobiłem zadowalające zdjęcie. Nawet na początku żałowałem, że go kupiłem. Trzeba się nauczyć.

Po co kogoś wciągać na listę niechcianych, czasem można się rozbawić.
    Ostatnio edytowane przez Leon007 ; Dzisiaj o 10:27
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Panowie ale Jan wyraźnie naipisał, że "CHYBA" byś zrobił. Czyli sam tego nie wie. Po prostu wierzy w pewne rzeczy. Ostatnie pokolenie też wierzy że planeta płonie ale jak pada i zimno na dworze to się nie chce do ulic przyklejać.
    Lubię gasić jak pety cwaniaków z iphonami na weselach którzy wejdą w dyskusję o "wyższości" i kończą zawsze tak samo - Wiesz, bo ja się nie znam ale słyszałem że to to samo.

Uzależniony Awatar mwitek
    Miasto
    Łódź

Tryb nocny w samsungu potrafi pozytywnie zaskoczyć to fakt, ale żeby od razu uznać takie zdjęcie za lepsze to zgodzić się nie mogę. Czasem w jaskiniach jak nie mam aparatu to klikam w trybie nocnym w s21 i co któreś zdjęcie wychodzi zaskakująco fajne, zwłaszcza cienie fajnie wyciąga ale jak lekko przybliżyć to już widać, że to algorytmy porobiły. U mnie aparatu nie zastąpi.

Strona 608 z 610 PierwszyPierwszy ... 108508558598606607608609610 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów