Przecież jest środek sezonu ogórkowego! Kiedy byście w końcu chcieli zaczynać wątek o wyższości samsunga s2x ultra anno domini 2025 nad aparatami fotograficznymi?
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
Bo mam Pixela Pro, syn ma Samsunga S23, żona S24 i żaden w trybie nocnym nie wypluje takiego zdjęcia dzięki, jak to zwiesz, fotografii obliczeniowej. A jednak dużo zdjęć smartfonami również robimy.
Jesteś takim samym kapłanem fotgrafi obliczeniowej, jak ja optycznej
Skoro Ty możesz coś twierdzić, to dlaczego ja nie mogę...
Bo czasem nie udaje mi się uzyskać czegoś zgodnie z oczekiwaniami, a czasami potrafi mnie mega pozytywnie zaskoczyć. Całe szczęście poziom pozytywnych zaskoczeń, przewyższa ilość porażek. Choć pewnie to moja wina, jako użyszkodnika.
Ostatnio edytowane przez Bangi ; Dzisiaj o 01:26
Robi się elitarnie. Nie pusto. Po pierwsze dla węższego grona odbiorców sprzęt robi się coraz droższy. Ale to mniej istotny powód. Ten najważniejszy jest taki, ze leniwe osoby które zadowala jakoś nie jakość, pstrykacze mający marne pojęcie o fotografii, ci co sądzili, że drogi sprzęt zrobi im lepsze zdjęcia (giemastery nawet tych lepszych nie robiły), cała masa janów takich itp. przesiadła się na smartfony. Powiększyłeś to stado, a ośli upór, zapieczone zwoje nie przyjmujące argumentów, pogarszający sie wzrok... to wszystko sprawia, że nie wyjdziesz już z bagna własnego samozadowolenia z gniotów które zdarzy ci sie tu zaprezentować.
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Jako modowi chyba nie wypada Ci dodać go do ignorowanych. Ja już dawno to zrobiłem i po prostu nie widzę tych bzdur, które Janek wypisuje. Oczywiście masz całkowitą rację, też mam szajsungi, którymi robię zdjęcia dość często - bo zawsze któregoś mam przy sobie i mogę tylko potwierdzić, że Jan nie ma pojęcia o czym mówi/pisze. S25 też mam od miesiąca i fotograficznie nie ma wielkiej (nie ma prawie żadnej) różnicy między najnowszymi modelami, a poprzednikami. Od S22 jest stagnacja.
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Ostatnio edytowane przez Leon007 ; Dzisiaj o 10:27
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz
Panowie ale Jan wyraźnie naipisał, że "CHYBA" byś zrobił. Czyli sam tego nie wie. Po prostu wierzy w pewne rzeczy. Ostatnie pokolenie też wierzy że planeta płonie ale jak pada i zimno na dworze to się nie chce do ulic przyklejać.
Lubię gasić jak pety cwaniaków z iphonami na weselach którzy wejdą w dyskusję o "wyższości" i kończą zawsze tak samo - Wiesz, bo ja się nie znam ale słyszałem że to to samo.
Tryb nocny w samsungu potrafi pozytywnie zaskoczyć to fakt, ale żeby od razu uznać takie zdjęcie za lepsze to zgodzić się nie mogę. Czasem w jaskiniach jak nie mam aparatu to klikam w trybie nocnym w s21 i co któreś zdjęcie wychodzi zaskakująco fajne, zwłaszcza cienie fajnie wyciąga ale jak lekko przybliżyć to już widać, że to algorytmy porobiły. U mnie aparatu nie zastąpi.