Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 114

Wątek: Cła na sprzęt fotograficznyi 46% - tanio to już było i nie będzie

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie Odp: Cła na sprzęt fotograficznyi 46% - tanio to już było i nie będzie

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Cytowany przez Ciebie post to jakaś fikcja. Prawda jest taka, że Amerykanie nie mieli innego wyboru – nielegalni przekraczali granice bez żadnych zahamowań, a inne środowiska dobierały się do dzieci i robiły im wodę z mózgu. Gdyby nie ideologia woke, być może Trump by nie wygrał.

Zresztą, Nvidia i Apple już mówią o przenoszeniu fabryk – niestety, Ameryka nie może dłużej polegać na Chinach. Być może to był ostatni moment na przywrócenie amerykańskiej produkcji. Spójrzmy na Europę – tutaj praktycznie nic z elektroniki już się nie produkuje, wylewa rzeka, a my nie możemy kupić nawet zwykłego SSD-ka bo ceny skaczą pod sufit.
    Wszystko fajnie. Tylko co to ma wspólnego z wyborami w Polsce?
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Cła na sprzęt fotograficznyi 46% - tanio to już było i nie będzie

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Wszystko fajnie. Tylko co to ma wspólnego z wyborami w Polsce?
    Tutaj nawiązywałem do przyczyn wygranej Trumpa.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

I można założyć, że taka była jego motywacja, ale wykonanie...
    Facet zobaczył muchę na szybie i wziął do ręki młotek.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    I można założyć, że taka była jego motywacja, ale wykonanie...
    Facet zobaczył muchę na szybie i wziął do ręki młotek.
    Wierzę, że Ameryka stanie na nogi i za 4–8 lat będzie miała lepsze perspektywy niż Europa. Spójrz tylko na to, co dzieje się w Anglii — świąt wielkanocnych praktycznie się nie obchodzi, ale Ramadan jest szeroko celebrowany. Mamy do czynienia z dwu tierowym systemem policyjnym i poziomem inwigilacji, który przerósłby nawet wyobrażenia Orwella.

Trump jest prezydentem Stanów Zjednoczonych i nie zamierza nadskakiwać Chinom ani Meksykowi. Taka właśnie jest teraz polityka na Zachodzie. A u nas? Wystarczy naobiecywać gruszek na wierzbie, a ludzie jak barany idą i wybierają na siebie kolejnego bata.

Oczywiście, że oberwą na tym Amerykanie — to oni zapłacą więcej. A jeśli chodzi o cła? Kto miał na tym zarobić, ten zarobił. Takie jest życie.

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

Też odnoszę wrażenie, że to co robi Trump to jest cena jaką USA muszą zapłacić, ale w ostatecznym rozrachunku (w perspektywie czasu) wyjdzie im to na dobre. Nie wierzę po prostu, że ktoś tak nagle rozpieprza cały system. To ma drugie dno, jest tu jakaś większa perspektywa.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    Też odnoszę wrażenie, że to co robi Trump to jest cena jaką USA muszą zapłacić, ale w ostatecznym rozrachunku (w perspektywie czasu) wyjdzie im to na dobre. Nie wierzę po prostu, że ktoś tak nagle rozpieprza cały system. To ma drugie dno, jest tu jakaś większa perspektywa.
    japońskie firmy canon, nikon, sony otworzą fabryki w stanach i tam będą produkować - to musi być ta większa perspektywa - moim zdaniem dominuje dość proste myślenie, czasem zadziała, najczęściej nie zadziała i to by było tyle w temacie geniuszu, drugiego dna, szerokiej perspektywy
    EOS 3, 5D, R5

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

ja już w to dawno przestałem wierzyć, wg mnie nie ma tu żadnego drugiego dna, po prostu narcyz dorwał się do władzy i się dziwi że świat nie działa pod jego dyktando, a najlepszym tego potwierdzeniem jest to, że na pomysł zawieszenia tych ceł na 90dni wpadł "dziś rano", czyli nie ma w tym żadnego planu, takie machanie maczugą na oślep. I wg mnie w długiej perspektywie USA mocno oberwą, w sensie obywatele.

Chiny postawiły sprawę jasno - możemy rozmawiać, ale najpierw znieś cła. Jinping się nie patyczkuje. Narozrabiałeś to najpierw posprzątaj.

Dziś czytam: "Ostrzał rakietowy obszarów cywilnych przez Rosję sprawia, że myślę, iż Putin może nie chcieć zatrzymać wojny i mnie zwodzi" - oznajmił Donald Trump
    nosz kurde geniusz, i ten koleś stoi na czele najpotężniejszego państwa świata, otoczony z wszech stron najtęższymi mózgami doradczymi..
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

#Mirror - ja o ogólnej sytuacji, nie o sprzęcie foto.

#Cauchy - myślę, że ta długoterminowa wizja, to powrót kapitału do USA. Wojna "made in China" vs "made in USA". Choć i tak to jest o jakieś 10 lat za późno. Zachód - tradycyjnie zresztą - budzi się z ręką w nocniku. Typowy zachód, znamy to z historii.

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Ale jaka dlugoterminowa, ma na to tylko [emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]]] lata, czy on nie zdaje sobie sprawy że te zawirowania i utracone zaufanie zostana na dlugie lata i w kolejnych wyborach nikt na reublikanow nie zaglosuje a demokraci beda cala kokejna kadencje sprzatac ten burdel?
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie

#Mirror - ja o ogólnej sytuacji, nie o sprzęcie foto.

#Cauchy - myślę, że ta długoterminowa wizja, to powrót kapitału do USA. Wojna "made in China" vs "made in USA". Choć i tak to jest o jakieś 10 lat za późno. Zachód - tradycyjnie zresztą - budzi się z ręką w nocniku. Typowy zachód, znamy to z historii.
    ogólnie to jakby nie liczyć zjazd partii jest później niż koniec kadencji - i tyle w temacie terminu przydatności wizji - pożyjemy zobaczymy
    EOS 3, 5D, R5

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów