Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Canon Camera Connect wymaga Canon ID od połowy 2025

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon Camera Connect wymaga Canon ID od połowy 2025

Ja mam CanonID już od kilku lat.

Jak nie wiadomo o co chodzi to pewnie chodzi o kasę. Skoro Canon zaczął oferować dodatkowe funkcjonalności płatne (vel. ramki portretowe w nowych R-kach APS-C) to może planuje wydawać kolejne, nie wymagające oddania sprzętu do serwisu ale jakiejś aktywacji poprzez konto i aplikację.
    Nie zdziwiłbym się gdyby w body opartych na najwnoszje generacji systemu operacyjnego taka funkcjonalność już by była w firmware.

p,paw
    Ostatnio edytowane przez pawel.guraj ; 17-12-2024 o 17:48
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    Ja mam CanonID już od kilku lat.

Jak nie wiadomo o co chodzi to pewnie chodzi o kasę. Skoro Canon zaczął oferować dodatkowe funkcjonalności płatne (vel. ramki portretowe w nowych R-kach APS-C) to może planuje wydawać kolejne, nie wymagające oddania sprzętu do serwisu ale jakiejś aktywacji poprzez konto i aplikację.
    Nie zdziwiłbym się gdyby w body opartych na najwnoszje generacji systemu operacyjnego taka funkcjonalność już by była w firmware.

p,paw
    żeby tylko nie wyszło że musimy zapłacić za hardware czy go użyjemy czy nie i dodatkowo za odblokowanie i najlepiej w abonamencie - na taki "interes" to niestety nie bedę miał ochoty, moze coś potrzebnego bym kupił ale zasadniczo stoję na stanowisku że to i tak mi się należy i nie bedę kupował czegoś za coś już zapłaciłem - mam strasznie roszczeniową postawę
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 17-12-2024 o 20:53
    EOS 3, 5D, R5

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    żeby tylko nie wyszło że musimy zapłacić za hardware czy go użyjemy czy nie i dodatkowo za odblokowanie i najlepiej w abonamencie - na taki "interes" to niestety nie bedę miał ochoty, moze coś potzrebnego bym kupił ale zasadniczo stoję na stanowisku że to i tak mi się należy i nie bedę kupował czegoś za coś już zapłaciłem - mam strasznie roszczeniową postawę
    Będzie Ci coraz ciężej żyć w dzisiejszym świecie...

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    Będzie Ci coraz ciężej żyć w dzisiejszym świecie...

p,paw
    albo światu ze mną zasadniczo staram się kupować to czego potrzebuję i to co uważam za sensowny upgrejd np. po 6D kupiłem R5 bo te pośrednie stadia rozwojowe jakoś mnie nie przekonały - dopiero R5 spełnił moje amatorskie wymagania
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 17-12-2024 o 20:57
    EOS 3, 5D, R5

Uprawnienia umieszczania postów