W sumie przewinęło się sporo szkieł od EF do RF - nie powiem widziałem różnicę w pracy szkieł RF i dlatego ten system mi się podobał bo dawał sporo radochy z użytkowania. jednak wszedłem troszkę w sport halowy i stwierdziłem że 2.8 by się przydało. No i podczas poszukiwań doszedłem do wniosku żeby zejść w systemie R poniżej 2.8 a najlepiej zbliżyć się do 1.4(stałki) to już trzeba mieć gruby portfel. Stąd decyzja - wygrała ekonomia. Nie mówię, że canon to zły system ani nie chwalę sony że jest w czymś lepsze ale za sporo niższe ceny mogę mieć szkła jasne i ostre. Sprzedałem cały sprzęt canona i okazało się że zmieniłem system, mam już 3 szkła świetne i jasne i zostało mi kupę kasy - no i teraz jest kolejny problem bo plecak za mały

. W fotografii można tak w kółko - ciągle coś trzeba dokupić , wymienić, zmienić. Ja akurat tak lubię a sam aparat, napis na nim, to tylko puszka która bez fotografa nie zrobi zdjęcia. Większość matryc jest w tej chwili w zupełności wystarczające do zastosowańvamatorskich i komercyjnych. Ja staram się uczyć na nowo i wyciskać maksimum z nowego systemu.