Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: Uniwersalny obiektyw do Canon Eos 5D mark III? Jaki?

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Uniwersalny obiektyw do Canon Eos 5D mark III? Jaki?

Cytat Zamieszczone przez Tomky Zobacz posta
    Ty wziąłbyś Canona 28-70 f2.8 usm 1 gen?
    nie jestem Bangi, ale nad 24-70 2.8 mkI to bym sie zastanawial tylko gdybym szukal czegos do bodybuildingu.

wydasz dobrze ponad 2000 PLN za obiektyw, ktory w przypadku padaczki bedzie najprawdopodobniej nie do naprawienia (ten obiektyw jest, na ile mi wiadomo, juz po terminie dostepnosci czesci wymiennych), ktory optycznie odstaje sporo od nowoczesnych konstrukcji a do tego wazy 1,5x co alternatywy?

zdefiniuj swoje "uniwersalny". mam wrazenie, ze upierasz sie, ze to oznacza jasna przeslone i zakres standardowy. to moze byc uniwersalne w niektorych tematach foto, ale wcale nie musi. a juz na pewno nie kosztem kupowania starej optyki, do tego ciezkiej jak sowiecki zegarek z napedem na 4 kola i reaktorem atomowym na zuzyte opony od Moskwicza
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Uniwersalny obiektyw do Canon Eos 5D mark III? Jaki?

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zdefiniuj swoje "uniwersalny". mam wrazenie, ze upierasz sie, ze to oznacza jasna przeslone i zakres standardowy. to moze byc uniwersalne w niektorych tematach foto, ale wcale nie musi.
    To ważna myśl.
    Kumpla zarażam / zaraziłem naleśnikiem 40/2.8 - mówi ze bardzo uniwersalny
    Ex Nikon, w tym analog.
    70D (zestaw APSC do srzedania, korpus 50tys zdjeć) , 10-18, 40/2.8, EFS24/2.8, 55-250 mkII, 18-55/4-5.6, S30/1.4A, T100/2.8.
    Mobilnie Olympus EM5 / Lumix z zestawem

Uprawnienia umieszczania postów