Pokaż wyniki od 1 do 10 z 75

Wątek: Sony 16-35 PZ F4 G

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie Odp: Sony 16-35 PZ F4 G

@candar Dlatego napisałem że warunki nie były laboratoryjne. Ale coś o specyficznym zabarwieniu dla danego producenta i rozdzielczości można sobie wywnioskować.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    @candar Dlatego napisałem że warunki nie były laboratoryjne. Ale coś o specyficznym zabarwieniu dla danego producenta i rozdzielczości można sobie wywnioskować.
    Toć Ci Candar w ostatnim zdaniu (Wczoraj, 16:53) wywiódł jedyny logiczny wniosek. Na przykład z powodu, że skoro na 3 zdjęciach są 3 różne kierunki oświetlenia, na dodatek z przesunięciem czasowym i co za tym idzie stopniem zamglenia, to są 3 różne zapisy balansu bieli, a balans bieli ma bardzo duży wpływ na wrażenia jakości zdjęcia.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Cytat Zamieszczone przez totamten Zobacz posta
    Toć Ci Candar w ostatnim zdaniu (Wczoraj, 16:53) wywiódł jedyny logiczny wniosek. Na przykład z powodu, że skoro na 3 zdjęciach są 3 różne kierunki oświetlenia, na dodatek z przesunięciem czasowym i co za tym idzie stopniem zamglenia, to są 3 różne zapisy balansu bieli, a balans bieli ma bardzo duży wpływ na wrażenia jakości zdjęcia.
    Marudzicie jak stare baby. Ale szczegóły na zdjęciach jesteś w stanie ocenić? Podałem szkła, i aparaty. Przysłona F4, ISO 100. Celowo wybrałem odległy wycinek zdjęć żeby ocenić.
    Ostatnio edytowane przez Shadow ; 19-04-2024 o 18:11

Pełne uzależnienie

Marudzicie jak stare baby. Ale szczegóły na zdjęciach jesteś w stanie ocenić? Podałem szkła, i aparaty. Przysłona F4, ISO 100. Celowo wybrałem odległy wycinek zdjęć żeby ocenić.
    wszystkie mają front focus? może lepiej jakieś cegły sfocić bo po takim teście nie kupiłbym żadnego z tych obiektywów
    EOS 3, 5D, R5

Zmiana klarowności powietrza (miałeś większe odległości) albo zmiana oświetlenia zmienia wyniki testu. Sorry ..
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Uprawnienia umieszczania postów