Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    kurczę wstrzymam się jeszcze bo sigma ma pokazać 400 2.8 pod Sony w lutym, i zależnie od tego jak to będzie wyglądało to podejmę decyzję
    Stary serio? Zmienić system dla szkła o tak specyficznych parametrach? Nie wiem co robisz w życiu, ale zazdroszczę Ci bardzo, że stać cię wywalać dziesiątki tys na hobby.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Stary serio? Zmienić system dla szkła o tak specyficznych parametrach? Nie wiem co robisz w życiu, ale zazdroszczę Ci bardzo, że stać cię wywalać dziesiątki tys na hobby.
    Jeśli byłoby go stać, kupiłby RF400 2.8
    Ostatnio edytowane przez zdebik ; 26-01-2024 o 13:05 Powód: Sygnatura tapatalka

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Nie zmieniałbym systemu, tylko kupił A7IV (już przeboleję obróbkę kolorów i brak 4k/120) i tą Sigmę jeśli będzie jakkolwiek rozsądna cenowo. A jeśli będzie miała wbudowany TC to pozamiatane. Aczkolwiek wątpię w tą Sigmę bo wtedy Sony nikt nie kupi, a oni na to nie pozwolą. Ale kto wie.. poczekam zobaczę.

Canon do 200mm rządzi, i tak czy siak zostałbym z tym co mam teraz. Powyżej 200mm zauważalnie odstaje w szkłach za konkurencją, a już na pewno jeśli chodzi o ceny.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Jeśli byłoby go stać, kupiłby RF400 2.8
    stać mnie, ale szkoda mi tyle kasy
    po rykowisku, gdzie wszyscy mieli 400 2.8 w takiej czy innej wersji, mocno się napaliłem, ale na szczęście przyszło otrzeźwienie, bo nie mam uzasadnienia na taki wydatek

--- Kolejny post ---

z tym ISO 200 to jest doszukiwanie się dziury w całym, a efekt finalny jest raczej nie do odróżnienia dla oka, jeśli w serii 100 fot z wycieczki część jest na 100 a część na 200, dlatego nie przykładam do tego załamania kompletnie żadnej wagi, ot ciekawostka techniczna dla onanistów i tyle
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie Awatar cybulski
    Miasto
    Warszawa

Nie zmieniałbym systemu, tylko kupił A7IV (już przeboleję obróbkę kolorów i brak 4k/120)....
    Tylko zdajesz sobie sprawę że przy R5 to ten Soniak to downgrade

Ad Sony narosło tu tyle mitów .... ale, że mam możliwość posiadania w ognisku domowym a7iii (Żony zabawka) to mogę stwierdzić że a7iii jest downgrade'm nawet do Canona R.
    Tak tak Panowie, te mity w internetach i wywody widomo którego Kolegi
    linktr.ee/zbigniewurban5150 ||Canon R5 R |RF16/2.8 EF35/2IS RF50/1.8, Sigmy Art EF 35/1.4 50/1.4 , TTA50/0.95, 7A50/1.1, VM Noktony 40/1.4SC 75/1.5, EF85/1.2L II, EF16-35/4L IS, RF24-105/4L, EF200/2.8| Sony A73 SY 35-150/2-2.8 | Nikon D750 28-105/3.5-4.5D |Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar Super 55/1.8 ||iPhone 14 PRO||

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Nie zmieniałbym systemu, tylko kupił A7IV (już przeboleję obróbkę kolorów i brak 4k/120) i tą Sigmę jeśli będzie jakkolwiek rozsądna cenowo. A jeśli będzie miała wbudowany TC to pozamiatane. Aczkolwiek wątpię w tą Sigmę bo wtedy Sony nikt nie kupi, a oni na to nie pozwolą. Ale kto wie.. poczekam zobaczę.
    A ile myślisz że ta sigma będzie kosztowała?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów