fajnie że napisałeś - już nawet miałem pytać w wątku R5 jak oceniasz zmianę - ja zmieniałem z 6D i to była trochę inna bajka
przejście z 30 na 45 mpikseli pewnie jest prawie niezauważalne
do wizjera szybko przywykłem - jest dobry - praca pod światło to pewien problem ale nawet w optycznym wizjerze również niewiele wtedy widać, a af lustrzanki nie zadziała
jestem szumofobem ale oceniam szum jest utrzymany na bardzo przyzwoitym poziomie nawet na zdjęciach z długim czasem naświetlania (to często w internetach jest opisywane jako problem) szczególnie szum chrominacji - zazdroszczę tego LR ale C1 odrobiło pracę domową z AI (ale odszumiania z AI jeszcze brak) więc nie zmienię na LRa
o ergonomi się nie wypowiem (bo używałem znacznie prostsze korpusy) mz jest dobrze, a nawet wzorcowo ale zabrakło jednego guzika lub prztyczka
nie wiem jak dobry jest AF w R dla mnie AF w R5 to ogromny przeskok w stosunku do lustrzanek - po prostu działa zarowno ten z wykrywaniem oka jak i ten bardziej tradycyjny
też kiedyś przyhejtowałem

ale szło o video
aktualne ceny mz zachęcają
napiszę ci to samo co kiedyś napisałeś w poście do mnie w czasach kiedy R5 był jeszcze plotką, a nie faktem i pisałem że nie kupię R bo chcę wysokorozdzielczy model - będziesz zadowolony