Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Plecak foto do samolotu (40x20x25)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Plecak foto do samolotu (40x20x25)

Ja zawsze samolotami lata z PD Everyday Backpack 20L.
    Nigdy nie miałem problemu z zabraniem go na pokład - a wchodzi do niego komplet sprzętu i jakieś tam conieco.
    Oczywiście jak z nim lecę to też z nim spaceruję/podróżuję.
    Wiem, ze to pokaźny koszt - ale z kilkunastu jakie miałem to zdecydowanie najlepszy plecak ever.

Zdarza mi się go używać pół na pół - ciuchy/foto.

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    Ja zawsze samolotami lata z PD Everyday Backpack 20L.
    Nigdy nie miałem problemu z zabraniem go na pokład - a wchodzi do niego komplet sprzętu i jakieś tam conieco.
    Oczywiście jak z nim lecę to też z nim spaceruję/podróżuję.
    Wiem, ze to pokaźny koszt - ale z kilkunastu jakie miałem to zdecydowanie najlepszy plecak ever.

Zdarza mi się go używać pół na pół - ciuchy/foto.

p,paw
    Dzięki, cena istotnie imponująca. Mogę zapytać czym Cię tak zachwycił, że usprawiedliwia taką cenę?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez rene Zobacz posta
    Dzięki, cena istotnie imponująca. Mogę zapytać czym Cię tak zachwycił, że usprawiedliwia taką cenę?
    Odpowiadając nieco żartobliwie - nic nie usprawiedliwia tej ceny

Ale już tak na serio. Dużo napisałem tu (obecnie posiadam wersję 2 tego plecaka):
    https://pawel.online/peak-design-na-wakacjach/

Wszystko jest w zasadzie dalej aktualne.
    Może moje potrzeby były nietypowe, ale to co nadal jest dla mnie bardzo ważne:
    - plecak ma styl casual - nie rzuca się w oczy i nieźle wygląda na marynarce. Podróżuję prawie zawsze sam, często podróże służbowe łączę z częścią prywatną - tak więc jak do klienta muszę wziąć plecak to nie ma obciachu a jednocześnie nie specjalnie obawiam się zostawić go na półce w pociągu jak idę po kawę czy coś.
    - jest mega dobrze wykonany i ma wieczną gwarancję (skorzystałem z niej w wypadku wersji 1, za którą dostałem wersję 2)
    - Kombinatoryka z przegródkami jest nadal super fajna (ostatnio po zmianie szkieł, wszystko udało się zreorganizować).
    - Po prostej przebudowie może służyć jako mix na krótką podróż - sprzęt foto, jakieś gacie, koszulka, kosmetyki - wszystko od siebie oddzielone.

Jeżeli chodzi o samolot to nigdy nie małem żadnego problemu żeby go wziąć na pokład. W lotach europejskich wolę go mieć ze sobą - idealnie wchodzi po fotel zostawiając jeszcze jakiś tam drobny komfort dla nóg.

No i oczywiście bardzo dobrze integruje się z system PD - mam już sporo komponentów, które używam na codzień.

Oczywiście to nie jest plecak na każdą okazję. Na ostatnią wyprawę w Bieszczady (i ogólnie w góry czy gorsze warunki) biorę nadal Lowepro Flipside Trek'a 350 (o ile oczywiście mogę).

p,paw
    Ostatnio edytowane przez pawel.guraj ; 30-10-2023 o 18:48
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Ja mam dokładnie ten model:
    https://www.amazon.pl/Concept-KF13-0.../dp/B01MCRTITT
    Używkę na 150zł udało mi się nabyć.
    Mam 2 Lowepro większe, ale bałem się jako podręczny i tak kupiłem ze wzg na wymiary i cenę K&F. Teraz okazał się bardzo fajnym eleganckim plecakiem i często go używam na codzień. Jeszcze brakuje mi plecaka wyprawowego - góry , całodniowe wycieczki. Żeby miał dużo miejsca również na ubrania i wodę. Myślę o F-stop, Lowepro, Shimoda - może coś się trafi z przecen.

Uprawnienia umieszczania postów