Strona 402 z 414 PierwszyPierwszy ... 302352392400401402403404412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 011 do 4 020 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

No nie wiem, dla mnie to dość niecodzienny widok spotkać w parku amatora ze zestawem za 70 tysięcy złotych.

Plus na żywo naprawdę robi niesamowite wrażenie.
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez Hubert Multana Zobacz posta
    No nie wiem, dla mnie to dość niecodzienny widok spotkać w parku amatora ze zestawem za 70 tysięcy złotych.
    Na jakiej podstawie osądzasz gościa, że jest amatorem?
    Podaj proszę definicję amatora "z zestawem za 70 tysięcy złotych".

BTW - to że obiektyw nie jest w Twoim zasięgu finansowym jakoś nie tłumaczy nazwania kogoś "amatorem".
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Dla mnie nic dziwnego, to właśnie bogatych entuzjastów/* stać na kupowanie sobie sprzętu ponad potrzeby rozumiane jako inwestycja.
    /* - używam słowa entuzjasta nie amator, bo to ostatnie w naszym języku nie zawsze jest rozumiane pozytywnie....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Widok zdecydowanie niecodzienny, ale nie niezwykły po co dziadkowi piniondze ktore ciułał na emeryture? Bedzie je jadł? Znalazl pasje ktora moze wyciagnela go z deprechy i sprawi ze ruszy się do lasu, a kto wie moze zostanie autorem zdjęcia roku? Ludzie mają różne motywacje by wydać swoje grosze, najwazniejsze żeby nabytek był srodkiem do osiagniecia celu, a nie celem samym w sobie, i ja tak podchodze do wszystkich narzedzi do realizacji hobby - foto, rower, gitara, dron, plecak w góry itp. To są tylko narzędzia.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Wydaje mi sie ze Hubert slowo amator uzyl w kontekscie hobby. Zabawna sytuacja, moze chlop poszedl do sklepu i poprosil o zestaw na ptaki, sprzedawca pokazal mu co ma a ten wzial. Mysle ze sporo ludzi stac na taki zestaw od reki ale poprostu maja imne priorytety. Moze w wieku tego Pana tez odwale taki numer.
    Moja CaroLina

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Na jakiej podstawie osądzasz gościa, że jest amatorem?
    Podaj proszę definicję amatora "z zestawem za 70 tysięcy złotych".

BTW - to że obiektyw nie jest w Twoim zasięgu finansowym jakoś nie tłumaczy nazwania kogoś "amatorem".
    Bo usiadłem obok niego na ławce, opowiedziałem mu co tu robie, zapytałem co on tu robi i powiedział że kupił sprzęt wczoraj bo chce nauczyć się robić zdjęcia ptaków

Obiektyw wyglądał na nowiutki więc nie mam powodów by myśleć że to zmyślił.
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Tak mi się skojarzyło w kontekście entuzjastów / amatorów

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Bo usiadłem obok niego na ławce, opowiedziałem mu co tu robie, zapytałem co on tu robi i powiedział że kupił sprzęt wczoraj bo chce nauczyć się robić zdjęcia ptaków

Mysle ze sprzet do nauki fotografowania kupil w sam raz. Przynajmniej chlop nie bedzie mial dylematu ze bedzie potrzebowal lepszego sprzetu , wydawal kolejna kase na zmiane szkiel, kombinowal, cudowal, marudzil. A jak zmieni target na sport to tez jak znalazl :P
    Moja CaroLina

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

No i?

Ale nie wiesz, czy ów gość przez uprzednie kilka dekad fotografował pejzaże i ludzi w profesjonalny sposób a teraz przerzucił się na ptactwo?

Prosty przykład - znajomy po 20 latach spełnienia się w fotografii portretowej i pejzażowej wrócił do foto-ptactwa kupując w tym roku R5 + RF 600 mm f/4 L IS USM Znajomy może pisać, że jest amatorem, ale znam jego foty i poziom techniczny zdjęć to górna półka.
    Jakieś pytania?
    Ostatnio edytowane przez candar ; 23-10-2023 o 12:28
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Strona 402 z 414 PierwszyPierwszy ... 302352392400401402403404412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów