Strona 4 z 20 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 193

Wątek: [Bangi] Samoloty

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: [Bangi] Samoloty

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Nasz F-16 na starcie do pokazu w niedzielę.

Tutaj większy rozmiar: http://lotnictwo.net.pl/gallery_foto_view.php?id=649506

22.
    Załącznik 14964
    Podgląd (załącznik) się nie wyświetla pokazuje się jako link i prowadzi do „ups coś poszło nie tak”

Link do lotnictwo.net działa

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez robcio Zobacz posta
    Podgląd (załącznik) się nie wyświetla pokazuje się jako link i prowadzi do „ups coś poszło nie tak”

Link do lotnictwo.net działa
    Nie wiem co się wydarzyło, ale poprawiłem. Dzięki za zwrócenie uwagi.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Nato Days w Ostravie w tym roku zupełnie mi nie wyszło. Generalnie mało fociłem, bardziej oglądałem, ale udało się złapać jeden kadr, którego jeszcze w tym stylu nie miałem

Większy rozmiar: http://lotnictwo.net.pl/gallery_foto_view.php?id=650734

23.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMR_3323_54+18_1280px.jpg
Wyświetleń:	83
Rozmiar:	885,2 KB
ID:	15104

Pełne uzależnienie

Zdjęć samolotów jest mnóstwo w sieci a pokazy moim zdaniem lepiej zapamiętać "sercem" niż spędzić je na patrzeniu w wizjer. Zawsze dziwię się ludziom nagrywającym koncerty, gapiacym się w telefony zamiast na scenę.

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

To jest odwieczny problem fotografów i sportu i przyrody i landszafciarzy i pewnie wielu innych. Tez bym chcial sie rozdwoic, zeby jeden ja focil, a drugi podziwiał oczami wszystkie te sytuacje gdy magiczna chwila trwa… wlasnie, chwilę i w tych paru minutach albo wrecz sekundach masz czas na kilka ujęć, krotki film i podziwianie oczami.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Zdjęć samolotów jest mnóstwo w sieci a pokazy moim zdaniem lepiej zapamiętać "sercem" niż spędzić je na patrzeniu w wizjer. Zawsze dziwię się ludziom nagrywającym koncerty, gapiacym się w telefony zamiast na scenę.
    Takie stawianie sprawy stawia pod znakiem zapytania sens fotografowania w ogóle, może poza zdjęciami rodzinnymi. Wszystko już obfotografowano milion razy. Nawet w streecie wszystko już było. Po co focić, lepiej zapisać w sercu.

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Przecież ideą fotografii jest zrobienie własnego zdjęcia danego tematu, a potem lepszego zdjęcia, niż poprzednie, i tak dalej. Czasami próbuje się aż do usranej śmierci, ale na tym polega ta pasja, natomiast samym gapieniem się zajmują się Mugole
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Prawda jest też taka, że dziś trudno na pokazach nie odbywających się w jakimś na prawdę ciekawym terenie zrobić dobre zdjęcie.
    Skyshotów zrobionych na tysiąc pięćset sposobów nie brakuje.

No ale to typowa cecha hermetycznych hobby jak spotting, trainspotting, ptasiarstwo, statkarstwo itp.

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    Prawda jest też taka, że dziś trudno na pokazach nie odbywających się w jakimś na prawdę ciekawym terenie zrobić dobre zdjęcie.
    Skyshotów zrobionych na tysiąc pięćset sposobów nie brakuje.

No ale to typowa cecha hermetycznych hobby jak spotting, trainspotting, ptasiarstwo, statkarstwo itp.

p,paw
    Zgadzam się w pełni,, dlatego ja czasami wole zrobić jakieś kołowanie na ziemi, niż kolejny raz eFa lub Jurka n niebieskim tle, no chyba, że ma fajne malowanie. Mam całą masę "autobusów" w "szufladzie", które co jakiś czas jak widzę, że dalej tam siedzą, po prostu zaczynam kasować.

Bywalec Awatar Marek Kowal
    Miasto
    Warszawa

Nie zgodzę się z opinią Pawła i Marcina, bardzo dobrych zdjęć z pokazów między innymi skyshotów jest bardzo mało. Wpływ na to ma kilka elementów. MZ bez posiadania jasnej stało ogniskowej, długiej optyki, wiedzy o charakterystyce "miejscówek" pokazów, a nawet
    znajomości show demo teamów, jest ekstremalnie trudno wykonać kadr ciekawy,i w bardzo dobrej jakości. Nie bez znaczenia jest również biegłość w postprodukcji. Rzeczą oczywistą jest posiadanie odpowiedniej praktyki, co dla nas amatorów nie jest
    łatwe ani tanie. Dla mnie wykonanie takich zdjęć jest i zapewne będzie zawsze wyzwaniem. I dlatego coraz bardziej lubię pokazy, a wycieczki pod rodzimy plot /epwa/ mnie nudzą.

pozdr,MK.

pozdr,MK.

Strona 4 z 20 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów