Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Ja właśnie miałem zamiar zmienić system i trochę macałem Nikony i Sony, oglądałem dziesiątki filmów z "ekspertami" i ostatecznie padło znów na Canona pomimo faktycznie polityki cenowej bym powiedział takiej se w kontekście głównie obiektywów. Pewne przyzwyczajenia i ergonomia pracy były głównym powodem takiej decyzji. Tak jak mówicie bezlustra są małe chodź taki był zamiar aby to wszystko było bardziej kompaktowe. Paradoksalnie niektórym użytkownikom to nie odpowiada bo muszą czuć, że coś mają w dłoni. Dlatego pewnie taki Nikon wypuścił Z8. Możliwe, że i Canon pójdzie w tym kierunku.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Haczyć? Nikon tak robi we wszystkich body od kilkudziesięciu lat i pierwszy raz słyszę, że ktoś podnosi taki temat. No chyba, że się che byc bardzo złośliwym.
    Co do kółek sterujących. Jeżeli tylne jest poziome to naturalne jest to że przednie tez sie obraca poziomo. Rozwiązanie Canona uważam za dziwne, w dodatku zawsze sie zastanawiałem co gdy pada deszcz. Kiepskie body, w sensie te z niskiej półki mają dobre uszczelnienia? Przecież kręcenie tym kółkiem to wpompowywanie wody do środka.
    Nie wiem jak CI to wytłumaczyć. Przycisk w R5 jest niejako wtopiony w obudowę i palec płynnie prześlizguje się po spuście i obudowie która dodatkowo jest wyprofilowana pod kątem. W Nikonie czy Sony to wyprofilowanie jest inne to coś jak droga która skręca w lewo ale profil asfaltu leci w prawo. A do tego wybrzuszenie w postaci wyłącznika. Nad wodą wpadającą do kółka nigdy się nie zastanawiałem. Chyba jest uszczelnione jak i reszta body.
    Ostatnio edytowane przez Shadow ; 26-07-2023 o 11:09

Uprawnienia umieszczania postów