Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    ..
    @mirror Też miałem okazję testować przez kilka dni Z7II i mam dokładnie odwrotne odczucia. Aparat jakiś taki mały. Palce mi zahaczały o podstawę bagnetu gdzie jeszcze dodano dwa przyciski,
    @candar Jak robię zdjęcie to palec musi pewnie leżeć na spuście a nie haczyć o wystający element włącznika.
    Wszystkie bezlustra sa za małe (zawsze tak twierdziłem) i źle sie trzymają (te Canona też). Z7II też jest za mały. Dokupiłem L-bracket i zamontowałem tylko dolną jego część. Polecam to rozwiązanie, także użytkownikom Canona. Teraz mam już "pełnoprawny" grip.
    (pominąłem np Nikona Z9 czy Z8, Canona R3, te sie trzyma OK)
    Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    spust u góry pod dziwnym kątem i do tego wsadzony w włącznik, rękojeść wąska i pokrętło w przedniej części uchwytu w poziomie.
    @candar Jak robię zdjęcie to palec musi pewnie leżeć na spuście a nie haczyć o wystający element włącznika.
    Haczyć? Nikon tak robi we wszystkich body od kilkudziesięciu lat i pierwszy raz słyszę, że ktoś podnosi taki temat. No chyba, że się che byc bardzo złośliwym.
    Co do kółek sterujących. Jeżeli tylne jest poziome to naturalne jest to że przednie tez sie obraca poziomo. Rozwiązanie Canona uważam za dziwne, w dodatku zawsze sie zastanawiałem co gdy pada deszcz. Kiepskie body, w sensie te z niskiej półki mają dobre uszczelnienia? Przecież kręcenie tym kółkiem to wpompowywanie wody do środka.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 25-07-2023 o 12:05
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Uprawnienia umieszczania postów