Strona 14 z 37 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 366

Wątek: Canon EOS R8

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon EOS R8

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A skąd przekonanie że R8 jest "następcą" Rki? Pomijając wszystkie aspekty fizyczne to je dzieli niemal 1000$ różnicy w cenie startowej.
    A to że mały to zaleta nie wada ....
    Dokładnie - choćby pod względem gimbala jest to obecnie najmniejsza i najlżejsza 4K50 bez cropa na runku. I do tego najtańsza.
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

R8 to raczej następca RP majac na uwadze, że sporo elementów układanki dalej jest z protoplasty.

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

Ale przecież ja nie napisałem, że R8 jest następcą Rki według Canona. Następcą Rki jest aparat lepszy od Rki jakiejkolwiek firmy. Nie zrozumiałeś mnie Kolekcjoner Naturalnie chodzi mi o poszukiwanie czegoś lepszego. R nie ma następcy według Canona, ale generalnie marka Canon wypuściła wiele różnych body, na które można Rkę zamienić, więc R8, R6mk2, R6mk1, R3, R5 to są "następcy" Rki, bo są po prostu lepsze. Natomiast już wyjaśniłem dlaczego wg mnie R8 nie jest godnym aparatem aby Rkę zastąpić (czyli sprzedać R i kupić coś lepszego) MIMO WSZYSTKO.

Tez mam Rkę i poważnie rozważałem R8.
    Jednak brak pełnej mechanicznej migawki i czasu 1/8000 spowodowało, że wstrzymałem się z zakupem.

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez RobertoM Zobacz posta
    Tez mam Rkę i poważnie rozważałem R8.
    Jednak brak pełnej mechanicznej migawki i czasu 1/8000 spowodowało, że wstrzymałem się z zakupem.
    Pojawia się kolejna (technicznie wraca) opcja wymiany R na R6, który stał się na powrót dostępny, oczywiście R ma matryce wyższej rozdzielczości ale R6 też ma swoje mocne strony.

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Zalezy kto do czego potrzebuje, ja wlasnie sprzedalem R6 i rozwazam przejscie na R8 na stale
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

#Hubert - no ty filmujesz, więc takie przejście ma sens.

#Robcio - ale R6 to tylko mały krok na przód względem R, też średnio uśmiecha się np sprzedać R za 5000zł i dołożyć 2500zł do R6. Jakbym miał wybór R6 a R8, to bym już raczej R8 wybrał.

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta

#Robcio - ale R6 to tylko mały krok na przód względem R, też średnio uśmiecha się np sprzedać R za 5000zł i dołożyć 2500zł do R6. Jakbym miał wybór R6 a R8, to bym już raczej R8 wybrał.
    Nie namawiam, pokazuje możliwość, każdy inaczej wycenia czy dla niego to mały krok czy nie. Dla mnie dużo lepszy niż w R autofocus, szybsza seria i stabilizacja oraz dwie karty to sporo usprawnień, dla kogoś niewiele, a jeszcze dla innego regres

Jeżeli ktoś nie robi reportażu i nie potrzebuje dwóch slotów to dla czysto fotograficznych zastosowań Rka jest nadal bdb wyborem. Za 5kzl można znaleźć egzemplarz jak nowy. Dobra matryca, dobra migawka. Eye af na niezłym poziomie.

Początki nałogu
    Miasto
    silesian

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta

Wolałbym używaną pierwszą R6 niż R8,bo przecież ilość amputacji jakiej w R8 dokonano wycenia ten aparat w rejonach 5-6tys... bez stabi,bez osłony migawki,malutka bateria,migawka 1/4000 i bez mechanicznej... R6 niedawno na alle za 7tys wisiała.

Strona 14 z 37 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów