Tak, powerbank na dłuższych wyjściach warto mieć i nawet miałem, ale wziąłem taki bez PD i duda

Już do mnie jedzie aku + ładowarka, która może ładować aku z powerbanku bez PD, ot ciekawostka. Ciekawą opcją jest też aku z USB-C.
Co do samej puszki to jestem bardzo zadowolony.
- Brak drugiej karty, to nie mój problem. 10 lat focenia stoków i nigdy nie miałem problemów z CF w 5D3. A nawet gdyby to w takiej robocie to nie problem. Rozumiem ślubniaków i inną reporterkę.
- Wizjer jest bardzo przyjemny do oglądania pewnie przez to, że obraz jest podbity względem optycznego. Ta symulacja nie jest tak wciągająca i tracimy expo, za to faktycznie dobrze oddaje rzeczywistość.
- Testowałem ostatnio obrazek z R8 vs 5D3 z podpiętym 135/f2L i różnice są dobrze widoczne, ale niełatwe do opisania.
- Przy okazji zrobiłem porównanie AF servo podczas meczyku dzieciaków. Wynik testu oczywisty, ale jak 5D trafi to trafi i super fota.
- Miałem też wrażenie, że iso 400 jest lepiej widoczne na R8 (skrzywienie zawodowe od stoków), ale to pewnie efekt tych paru MP więcej i oglądane na 100% na 32 calach.