To ludzie/kupujacy zdecydują jak potoczy się dalszy los klasycznych aparatów
A ludzie są na różnych etapach życia czy uprawiania hobby, mają różne potrzeby oczekiwania i możliwosci.
Dwa-trzy lata temu postanowiłem że sprzedam cały sprzęt foto i kupię jak wyjdzie Sony RX1R III, kompakt FF.
Gdy będzie miał matrycę rzędu 100 Mpix, dobrą stabilizację optyczną i obiektyw który "obsłuży" tą rozdzielczość.
Tak dużą matrycę poto by mieć możliwość takiego crop że przy kącie widzenia rzędu 85mm (lubię tą ogniskową) było jeszcze jakieś 12Mpix (4000pix x 3000pix)
Byłem/jestem świadom że wiele stracę, że bedą sytuacje gdzie nie będę mógł zrobić sensownie takich zdjęć jak sprzętem który mam/miałem ale też świadom że sporo zyskam
Ale gdyby dzisiaj pojawił się Sony RX1 III taki jak chciałem to bym go nie kupił.
Nie widzę sensu/potrzeby takiego aparatu gdy (w kieszeni spodni) mam smartfon który "muszę" mieć a ma możliwosci foto typu S23U
jp
--- Kolejny post ---
Ciekawostki: Jest to pierwszy na świecie aparat bez obiektywu, który tworzy obrazy generowane przez sztuczną inteligencję na podstawie Twojej lokalizacji!
https://www.sonyalpharumors.com/curi...your-location/
jp