Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 145

Wątek: Nikon Z 8 - flagowa wydajność zamknięta w mniejszym korpusie

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Nikon Z 8 - flagowa wydajność zamknięta w mniejszym korpusie

Cytat Zamieszczone przez WinSho Zobacz posta
    Wiem, jakże chciałbym aby Canon miał takie cudo w podobnej cenie...Myślę, że Nikon tym aparatem zdobędzie nieco rynku i bardzo dobre.
    No i w tym cały problem, że aparatami "w podobnej cenie" zdobywa się trochę rynku, a nie rynek. Cenowo to za słaba konkurencja dla smartfonów
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Wiem, jakże chciałbym aby Canon miał takie cudo w podobnej cenie...Myślę, że Nikon tym aparatem zdobędzie nieco rynku i bardzo dobre.
    Tijaa jasne. Przy tej cenie życzę powodzenia ....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

przecież ten aparat może mieć dowolną cenę bo w swojej klasie nie ma konkurencji znaczy zamiata wszystko
    EOS 3, 5D, R5

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Dejcie mnie Canona R5 z taką matrycą w tej cenie to biere i szarpię jak Reksio szynkę Do tego poproszę coś pokroju 500/5.6 PF lub 400/4.5 i będę siedział cicho cichutko

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Dejcie mnie Canona R5 z taką matrycą w tej cenie to biere i szarpię jak Reksio szynkę Do tego poproszę coś pokroju 500/5.6 PF lub 400/4.5 i będę siedział cicho cichutko
    Żeby chociaż Canon zrobił stabilizowaną wersję swojego świetnego obiektywu EF 400 mm f/5,6, ale gdzie tam.
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Żeby chociaż Canon zrobił stabilizowaną wersję swojego świetnego obiektywu EF 400 mm f/5,6, ale gdzie tam.
    A weź...wstyd żeby taka stara konstrukcja nie posiadała odpowiednika dla nowego systemu. Zobacz ile Nikon zrobił obiektywów w tym czasie a niebawem będzie kolejny - 200-600...

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    [...]Różnica 1/3 EV w deklarowanych ISO, no litości. [...]1/32000 dla mnie bez znaczenia[...]
    Jacek, ja nie twierdzę, że 1/32000s i ISO64 to jakiś "game changer" i teraz wszyscy muszą to mieć. Nie o to mi zupełnie chodziło. Dla mnie jednak są to zdecydowanie ważniejsze parametry - co napisałem - niż ilość zdjęć podanych przez CIPA (gdzie i tak jest to wartość lepsza od Canona R5, ale mirror nie zrobił wtedy z tego zabawnego faktu ). Ja też nie robię zdjęć w tak ostrym słońcu i zawsze od takich stronię, zdarzało mi się jednak nakręcać na 105/1.4E ND16 przy ISO100 i 1/8000s - ostatnio na planie zdjęciowym, gdzie poza miejscem kręcenia (gdzie był rozłożony duży czarnuch) było ostre słońce, godzina 13, bezchmurne niebo. Tak szczerze to nawet teraz nie wiem gdzie mam ten filtr, bo aktualnie wolę w takiej sytuacji już trochę przymknąć i nie bawić się w filtry. ISO64? Też lepiej mieć niż nie mieć. 1/3 tu, 2/3 tam...

Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
    W 2017 pisałem na forum nikona, że Fuji ma 1/32000 na elektronicznej i ona nieźle działa, lepiej niż w Sony to pisaliśta że a komu potrzeba takie cos.no.prosze 1.2 jeszcze nie zdążyło ostygnąć w N a już 1/32000 must have. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia koledzy nikoniarze, ale gdy ja siedziałem na 1/32000 to nie kumaliscie tego zupełnie: ostre słońce i f1.2, teraz już zrozumieliście, no to cieszyć się tylko policzmy od 2017 ile minęło bo słaby jestem w matematyce

Do 1.4 też się przydaje.
    Sądzę że canon nie ma wyjścia, musi zrobić 1/32000 czy już mają coś może poniżej 1/8000, nie sledzę aż tak już nowości.
    Fakt, że im jaśniejsze szkło tym łatwiej dojść do ograniczeń migawki chcąc robić na pełnym otworze. Jestem zdania, że lepiej mieć i nie skorzystać, niż nie mieć i żałować

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1509303310_uama4w_600.jpg
Wyświetleń:	66
Rozmiar:	137,6 KB
ID:	12733

Cytat Zamieszczone przez g69 Zobacz posta
    Kwestia AF który wiadomo,że u N jednak w najbardziej wymagających warunkach odstaje od Canona chociazby...na ile N w z8 odrobił dystans pokażą testy real dopiero.
    Jakie to są warunki? Serio pytam i bez złośliwości.
    Z9 ma AF ma poziomie Sony A1. Ciekawe czy Z8 będzie trzymało ten sam poziom czy jednak troszkę go zduszą.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tijaa jasne. Przy tej cenie życzę powodzenia ....
    Z9 odniósł całkiem duży sukces, Z8 też ma spore na to szanse.

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    przecież ten aparat może mieć dowolną cenę bo w swojej klasie nie ma konkurencji znaczy zamiata wszystko
    Napiszesz w końcu jaka to konkurencja?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    A po co skoro 100-400II na długim końcu to praktycznie to samo.

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Z9 odniósł całkiem duży sukces, Z8 też ma spore na to szanse.
    Tym bardziej podtrzymuję to co napisałem, szczególnie w kontekście do którego się odniosłem.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 16-05-2023 o 21:28
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Fakt, że im jaśniejsze szkło tym łatwiej dojść do ograniczeń migawki chcąc robić na pełnym otworze. Jestem zdania, że lepiej mieć i nie skorzystać, niż nie mieć i żałować
    podrecznikowa przyklad FOMO ( https://en.wikipedia.org/wiki/Fear_of_missing_out )

czyli tego co napedza miliony samcow do kupowania wielkich i drogich zabawek a potem p*lenia jakie to one nie sa lepsze od innych (mniejszych, tanszych).

w przypadku 4 kolek skutkuje to spychaniem z lewego pasa przy 180km/h a w terenie zabudowanym stluczkami i zadrapaniami popelnionymi przy 100km/h

w przypadku fotografii udowadnianiu wszystkim dookola jak niezbedny jest topowy korpus. udowadnianiu najczesciej nie popartemu pokazywaniem zadnych wlasnych zdjec, a jesli juz... to mowimy o wytworach, ktorych wstydzilbym sie, gdybym je zrobil moim 10D
    www albo tez flickr

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    podrecznikowa przyklad FOMO ( https://en.wikipedia.org/wiki/Fear_of_missing_out )

czyli tego co napedza miliony samcow do kupowania wielkich i drogich zabawek a potem p*lenia jakie to one nie sa lepsze od innych (mniejszych, tanszych).

w przypadku 4 kolek skutkuje to spychaniem z lewego pasa przy 180km/h a w terenie zabudowanym stluczkami i zadrapaniami popelnionymi przy 100km/h

w przypadku fotografii udowadnianiu wszystkim dookola jak niezbedny jest topowy korpus. udowadnianiu najczesciej nie popartemu pokazywaniem zadnych wlasnych zdjec, a jesli juz... to mowimy o wytworach, ktorych wstydzilbym sie, gdybym je zrobil moim 10D
    I z cytowanego zdania to wywnioskowałeś? Zbyt daleko idące wnioski. Nikomu nie udowadniam dookoła jak niezbędny jest topowy korpus. Fajnie, że uważasz moje zdjęcia za wytwory, których byś się wstydził robiąc je swoim 10D. Tylko co to wnosi do tematu?

Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów