niedługo będzie w każdym nawet w następcy 4000D bo elektronika jest tania a mechanika droga - i nie ma od tego odwrotu - ja wolałbym mieć wybór i mam
nie zauważyłem ile robi R5 na jednej baterii po prostu nie robię tylu zdjęć - zacytuje kawał z brodą "nie zauważyłem żeby benzyna podrożała zawsze tankuję za 50 złotych" z ilością zdjęć w R5 jest analogicznie - nie mam problemu zawsze ładowałem wieczorem jak miałem lustrzankę i teraz jest tak samo też ładuję wieczorem czyli nic sie nie zmieniło
jaką ma konkuręncję Z9 to nie wiembo segmentem cegieł z gripem nie jestem zainteresowany ale na pewno ma - jeśli nie widzisz konkurencji Z8 to po prostu jej nie widzisz ja widzę pełno konkurencji - Z8 jest spóźniony o jakieś dwa lata
.
--- Kolejny post ---
tu akurat jestem dokładnie tego samego zdania, cena cfexpressa przy cenie korpusu nie robi już takiego wrazenia, czytnik i tak mam - też mam dwa cf expressy 256 i 512 - chciałbym na 256 mieć zdjęcia, a na 512 filmy i nie mogę mieć - to samo bedzie miał potencjalny uzytkownik Z8- w Z9/R3 jednak ktoś zdecydował się dać dwie karty CFexpress z czegoś to wynika - może jest potrzebne hybrydowe rozwiązanie slot dzielony pomiędzy dwa typy kart
a ogólnie to z8 to ciekawy aparat nie jestem totalnym krytykiem ale śmieszy mnie np. jak w 6D górna pokrywka jest z czegoś i wszyscy piszą plastik a jak w Z8 jest z czegoś to cmokają a to takie samo tworzywo tylko ładniej nazwane - kumpel kupi bo czeka jak kania dżdżu (napalił się jak mu dałem pofocić R5) więc będe miał w rękch