Pokaż wyniki od 1 do 10 z 366

Wątek: Canon EOS R8

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS R8

Cytat Zamieszczone przez RobertoM Zobacz posta
    Obejrzałem recenzje i jak na moj gust to brakuje lepszego wizjera, migawki mechanicznej 1/8000 i joya.
    Poza tym fajny mały aparat, lekki. Do szkieł f1.8, f2 idealny.
    Bateria imo nie stanowi problemu.
    migawki 1/8000 aparaty z tej półki nie miały nigdy, joya również nie miały więc to raczej wishful thinking jest że pozycjonowanie sprzętu naszej ulubionej firmy pozwoli na takie ekstrawagancje - co do baterii to powinna być niestety normalnej wielkości bateria czyli wielkości LP-E6, temu korpusowi do szczęścia brakuje IBISa i byłby ciekawy sprzęt dla takich amatorów jak ja - pod warunkiem że matryca technologicznie nie jest zabytkiem wychodzącym z maszyn które się amortyzują tłukąc starą technologię.
    EOS 3, 5D, R5

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    migawki 1/8000 aparaty z tej półki nie miały nigdy, joya również nie miały więc to raczej wishful thinking jest że pozycjonowanie sprzętu naszej ulubionej firmy pozwoli na takie ekstrawagancje - co do baterii to powinna być niestety normalnej wielkości bateria czyli wielkości LP-E6, temu korpusowi do szczęścia brakuje IBISa i byłby ciekawy sprzęt dla takich amatorów jak ja - pod warunkiem że matryca technologicznie nie jest zabytkiem wychodzącym z maszyn które się amortyzują tłukąc starą technologię.
    Najpierw mowisz o wishfull thinking a potem mowisz, ze powinien miec baterie i ibis czyli de facto zrobienie z niego R6 mark II ktory kosztuje 50% wiecej - do dopiero wishfull thinking.
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Hubert Multana Zobacz posta
    Najpierw mowisz o wishfull thinking a potem mowisz, ze powinien miec baterie i ibis czyli de facto zrobienie z niego R6 mark II ktory kosztuje 50% wiecej - do dopiero wishfull thinking.
    nie sądzę - bateria to bateria - głównie chodzi o kompatybiność - firmie może się opłacać mieć mniej rodzajów baterii, IBIS w dzisiejszych czasach to raczej oczywistość jest - to nie zrobi z niego R6II - af będzie słabszy (pomimo że w specyfikacji będzie wyglądał tak samo), ergonomia będize słabsza, migawka będzie słabsza, video będzie słabsze i jak znam życie to tradycyjnie matryca też będzie słabsza - to wystarczy w zupełności żeby go spozycjonować, a jednocześnie żeby reklamować po cichu jako "bliźniaka" R6II
    EOS 3, 5D, R5

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    Z5 ma 1/8000
    Niech już R8 ma migawkę 1/4000 ale mogłaby być w pełni mechaniczna. Tak to bokeh cierpi na zastosowanym rozwiązaniu.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez RobertoM Zobacz posta
    Z5 ma 1/8000
    Niech już R8 ma migawkę 1/4000 ale mogłaby być w pełni mechaniczna. Tak to bokeh cierpi na zastosowanym rozwiązaniu.
    ma byc taniej a mechanika droga ale zgadzam się sam uzywam mechanicznej - ale zaraz dowiemy sie że to to samo, a nawet lepiej ja kupiłem korpus w którym mmogę wybrać co chcę - ale nasza ulubiona firma pozwala wybierać jak zakupisz wszystko jak nie zakupisz wszystkiego to nie mozesz wybierać
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 20-04-2023 o 20:51
    EOS 3, 5D, R5

Uprawnienia umieszczania postów