85 1.4 nie L - watpię żeby coś takiego powstało, bo i po co
70-300 no tu jest szansa
200-600 f6.3 też wątpię, ale takie coś w przwciwieństwie do tej 85 1.4 nie L maszansę się pojawić
po co ci aż 8 obiektywówwydaje się że robisz dośc sprecyzowane tematy - wszystkiego i tak nie zrobisz, a jak zaczniesz robić wszystko to nie będziesz robił nic (taki paradoks)
mam podobnie jak marfot - też na nic nie czekammoże kupię RF100-500 zamiast EF100-400, EF16-35/4 nie mam zamiaru zmieniać, a EF24-105/4 dla mnie jest na granicy jakości optycznej ale też najrzadziej go używam, mam jeszcze S50A też nie widać powodu do wymiany (może waga bo nie jakość optyczna kupiłbym jeszcze do kompletu S35A gdyby zaczeli dodawać do hot dogów na orlenie ale jakoś nie chcą dodawać, nie rozumiem tej polityki przecież lustrzankowe już się do niczego innego nie nadają) i dwa inne obiektywy które głównie leżakują na półce i używam ich raz na ruski rok - jak dla mnie canon może nie wypuścić nic nowego przez następne 5 lat, a produktami "producentów niezależnych" kompletnie nie jestem zainteresowany zrobiłem nimi wystarczająco dużo zdjęć
i wystarczy tych "testów"