Strona 146 z 296 PierwszyPierwszy ... 4696136144145146147148156196246 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 451 do 1 460 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

miałem kiedyś fiata 126p teraz mam R5 ale jakoś nie widzę nawet minimalnego podobieństwa, używam jeszcze 5D i też nie widze podobieństwa, nawet analogowy EOS 3 nie przypomina mi fiata 126p

jak już jesteśmy przy porównaniach to telefon podobny jest do smarta - pół samochodu w cenie całego samochodu chociaż w tym przypadku pewnie nawet pół jest wartościa znacznie zawyżoną
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 02-03-2023 o 14:14
    EOS 3, 5D, R5

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Podobnie czuję się teraz.
    Możliwości fotografowania smartfonem z interfejsem użytkownika, wielopłaszczyznowe wsparcie Androida, .... a możliwości fotografowania aparatem

jp
    Z odczuciami się nie dyskutuje. I tu zgoda, skoro tak to u Ciebie wygląda to ok.
    Natomiast obiektywnie aparaty są po to żeby dało się zrobić zdjęcia wtedy gdy się nie da lub jest to karkołomne przy użyciu smartfona. I wedle tej definicji "możliwości fotografowania aparatem" są znacznie większe od smartfona" - to jest właśnie zasadnicza różnica pomiędzy tymi sprzętami.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    są tu fani cotów
    czy ktoś zrobił smartfonem - obojętnie ajfon czy gx - cota jak skacze, czy cokolwiek robi w ruchu i wyszło to znośnie?
    Z instrukcji obsługi S23U

Automatyczne śledzenie ostrości: ustawienie urządzenia, aby śledziło i automatycznie ustawiało ostrość na
    wybranym obiekcie. Po wybraniu obiektu na ekranie podglądu urządzenie ustawia ostrość na tym obiekcie,
    nawet jeśli obiekt porusza się lub jeśli zmienione zostanie położenie aparatu.
    Śledzenie obiektu może się nie powieść w następujących przypadkach:
    • Obiekt jest zbyt duży lub zbyt mały.
    • Obiekt nadmiernie się porusza.
    • Obiekt jest podświetlony z tyłu lub zdjęcie robione jest w ciemnym otoczeniu.
    • Kolory lub wzory na obiekcie i tle są takie same.
    • Na fotografowanym obiekcie występują poziome wzory (na przykład żaluzje).
    • Aparat nadmiernie drga.
    • Rozdzielczość wideo jest wysoka.
    • Podczas przybliżania lub oddalania za pomocą powiększenia optycznego

W necie są fajne przykłady działania tej funkcji

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 02-03-2023 o 18:37
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Szczerze to nie wiem czy autor wątku robi sobie jaja czy wy robicie sobie jaja z autora wątku.
    Moja CaroLina

Cytat Zamieszczone przez don Zobacz posta
    Szczerze to nie wiem czy autor wątku robi sobie jaja czy wy robicie sobie jaja z autora wątku.
    Od #1330 do #1433 są zdjęcia w tych samych warunkach ze smartfona S23U i aparatu+obiektyw z górnej półki, (nocne, w pomieszczeniu, ulica, krótka ogniskowa, długa ogniskowa) sciągnij na swój sprzęt i porównaj, będziesz wiedział.
    To wszystko

Te "jaja" to reakcja na kłopoty z zaakceptowaniem zmieniającej się rzeczywistości, problemy z akceptacją rozwoju nowej technologii robienia zdjęć, to udawanie strusia i chowanie głowy w piasek

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 03-03-2023 o 09:42
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

(...)
    Te "jaja" to reakcja na kłopoty z zaakceptowaniem zmieniającej się rzeczywistości, problemy z akceptacją rozwoju nowej technologii robienia zdjęć, to udawanie strusia i chowanie głowy w piasek

jp
    Równie dobrze można napisać, że autor wątku ma kłopoty ze zrozumieniem oczywistych prawd i zrozumieniem, że fizyki nie oszuka

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Było sobie trzeba kupić wypasiony kompakt z zoomem zamiast a7r to byś tak pisał kila lat wstecz. Po prostu myślałeś, że sprzęt za ogromne pieniądze z najwyższej półki wyręczy cię w robieniu zdjęć. Przerosło Cię to i tyle. Teraz jarasz się jak małe dziecko, bo robisz trybem "P" tylko, że w telefonie, który całe myślenie przejął na siebie. Ty w zasadzie jesteś tylko po to by go nosić i nacisnąć przycisk. Rozwój? Dla mnie to totalne uwstecznienie się.

P.S Moja mama też umie fajne zdjęcia robić xiaomi a nie umie moim r6.
    +1
    jest jeszcze średni format do przetestowania - średni format fuji ma zupełnie porównywalne ceny z topowym fullframe canona czy sony może to jest kierunek dla autora - tylko nie wiem jak w tym przypadku zadziała zamiłowanie do estetyki hadeerowej i te aparaty niestety nie fotografują tego co widział naciskający przycisk - prawidłowo obsłużone fotografują to co chce widzieć naciskający przycisk

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Równie dobrze można napisać, że autor wątku ma kłopoty ze zrozumieniem oczywistych prawd i zrozumieniem, że fizyki nie oszuka
    oszuka - AI obliczy każdy potrzebny obraz
    EOS 3, 5D, R5

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Oczywiste prawdy czyli fakty to są zdjęcia od #1330 do #1433, porównanie zdjęć z technologii optycznej ze zdjęciami z technologii optyki obliczeniowej.
    W tych samych warunkach.

Chcesz powiedzieć ...tym gorzej faktom ?

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 03-03-2023 o 16:16

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta

jp
    Płaskoziemcy używają dokładnie takiej samej argumentacji - dla nich po prostu definicja "rzeczywistości" jest tylko inna ...
    .....ale teraz przynajmniej wiemy że cały ten wątek to kpiny .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Wejście w posiadanie zaawansowanego fotograficznie srajfona zmieniło życie kolegi JP i bardzo dobrze, niech mu ta droga lekką będzie, tylko dlaczego on nie raczy zauważyć, że jakoś nikt więcej z tutejszych użytkowników nie rzuca się na te paciorki z entuzjazmem godnym dziwki z Nieporętu?

Co i raz kolega JP usiłuje nas do tego przekonywać i wręcz zarzuca nam zacofanie, a tu- bez efektu!

Czyżby kolega JP niedowidział jakiegoś aspektu tej sytuacji, który my widzimy?
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Strona 146 z 296 PierwszyPierwszy ... 4696136144145146147148156196246 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów