Pokaż wyniki od 1 do 10 z 138

Wątek: Testowanie optyki R, portal optyczne. Ostrość obiektywu, MTF.

Mieszany widok

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Canon EOS R6 Mark II

Panowie o co chodzi z tymi testami obiektywów RF? Bo ja nie w temacie.

Co do R6 i R6II dla mnie zmiana na nowszy model nie ma kompletnie sensu, już chyba bym wolał upolować na promie R5 niż kupić za 14 tysi R6II. Poza tym wiecie, że R6 już nie ma w ofercie i nie będzie? Canon wycofał starszy model...

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon EOS R6 Mark II

Cytat Zamieszczone przez WinSho Zobacz posta
    Panowie o co chodzi z tymi testami obiektywów RF? Bo ja nie w temacie.
    Ale wszystko jest powyzej, redaktor naczelny serwisu uwaza, ze nie da sie tych obiektywow przetestowac przy uzyciu aparatow dostepnych na rynku wiec ich nie testuja. Nie pojawil sie ani jeden test obiektywu RF (ani EF-M). I nie widzi w tym nic zlego. Chyba jako jedyny na swiecie

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez WinSho Zobacz posta
    Co do R6 i R6II dla mnie zmiana na nowszy model nie ma kompletnie sensu, już chyba bym wolał upolować na promie R5 niż kupić za 14 tysi R6II. Poza tym wiecie, że R6 już nie ma w ofercie i nie będzie? Canon wycofał starszy model...
    Standardowa praktyka, jak zaprzestali produkcji to bylo wiadomo ze predzej czy pozniej skoncza sie stany magazynowe. A te nie byly duze, wiec skonczyly sie szybko.
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Uprawnienia umieszczania postów