Pokaż wyniki od 1 do 10 z 159

Wątek: Może fotografia tradycyjna?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Może fotografia tradycyjna?

Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
    @Jacekz, po prostu w dziale "ogólne" temat (pod-dział?) "fotografia tradycyjna". Gdzie każdy będzie mógł pokazywać swoje zdjęcia zrobione na filmie, aparaty analogowe i dyskutować o fotografii analogowej. Tworząc odpowiednie wątki

To, co zaproponowałeś, to są miejsca, w których takie posty o fotografii tradycyjnej zginą, wrzucone do jednego wielkiego worka ze wszystkim. Potrzebny jest dział poświęcony tylko fotografii analogowej, a takiego nie ma.

Rozumiem, że personalnie jesteś wrogiem filmu i nie chcesz, żeby taki dział tu powstał. Bo tak wynika z Twojej odpowiedzi. Skoro już przewidziałeś, że "zainteresowanie będzie mikroskopijne". No cóż. Ty tu rządzisz, nie ja. Choć ja mam zdanie dokładnie odwrotne.
    Wątek powinien nas interesować, uczyć, pozwolić wymieniać poglądy itd
    Proponuję byś przestał sie p.... i założył wątkek Fotografia analogowa a fotografia cyfrowa,
    Będzie więc o sprzętach, różnicach w sposobie fotografowania i różnicach w zdjęciach itd.
    Widzę duży potencjał aktywności uczestników zarówno tych którzy bywali w ciemni jak i tych którzy nie wąchali wywoływacza.
    Można w dziale np. w Technika fotografowania lub Różności o fotografii..
    Mylisz rolę moderatora, obowiązki i uprawnienia choć co prawda niektórzy z nich czasem też.

Tylko pamiętaj co było, na moim przykładzie.

Założyłem wątek Aparaty foto a smartfony o gwałtownie rozwijającej się technologii fotografii obliczeniowej, aktualnych możliwosciach w stosunku do klasycznej fotografii optycznej. By można było poznać realia pokazywałem co może technologia obliczeniowa na konkretnym przykładzie tego co miałem (S22U) a nie tylko na różnej jakości info z netu, pokazywałem/porównywałem zdjęcia z aparatu ze zdjęciami ze smartfonu, było trochę wymiany/uwag merytorycznej uczestników, wątek był bardzo aktywny

Jacek_Z ze "zrozumieniem" zmienił nazwę wątku na Przydatność Samsunga S22 vs. aparat foto, rozważania JP i podał do wiadomosci (ze "zrozumieniem") że katuję beznadziejnymi od strony technicznej zdjęciami z S22 oraz że rozważa zamknąć wątek ... i następnie (ze "zrozumieniem") przeniósł go do Hydepark Cafe.

W ten sposób "wsparł" w portalu CB dyskusję o gwałtownie rozwijającej się nowej technologii fotografii, wątek umarł ... więc ma zdecydowanie mniej pracy... a portal CB zwolna ...

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 22-01-2023 o 13:50
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów