-
Obertroll
Odp: Aparaty foto a smartfony
Z wymianą telefonów co rok dwa to jest nie tylko pogoń za nowością czy kwestia majstrowania przez producentów przy oprogramowaniu. To często po prostu konieczność. Mój telefon po dwóch latach to zwyczajnie wrak i tak jest u wielu znajomych dla których to jest narzędzie pracy. Ja po prostu muszę go na coś wymienić i to nie jest zachcianka.
BTW: porównanie z tymi autami co to mają na liczniku 270, a można nimi jechać tylko 130 jest zupełnie nietrafione.
Obecnie aparaty mają niewyobrażalnie większe możliwości fotograficzne od smartfona i tu nie chodzi o żadną jakość zdjęć tylko zwyczajnie potencjał w wymiennej optyce, szybkości działania, ergonomii itd. Dla każdego człowieka który ma do czynienia z fotografią więcej niż pamiątkową nie jest to żadna tajemnica. Podejrzewam że dla osób które przykładowo zajmują się fotografią zwierząt, sportu czy studyjną gadanie o tym że niedługo będą robić te zdjęcia smartfonem wzbudza tylko śmiech politowania.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner 
Uprawnienia umieszczania postów