Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1559

Wątek: Canon EOS R6

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Cytat Zamieszczone przez gberger Zobacz posta
    Też o tym myślałem. U siebie nie widzisz tego problemu?
    W Sony A6600/6500/6300 przy 11 FPS lag był taki, że musiałem brać sporą poprawkę. Przesiadka na R6 była bezbolesna. Przymierzałem się do tydzień temu do D7II ale głównie bufor mnie zniechęcił. Poza tym w wizjerze jakoś tak mało informacji widać.

Po dość dynamicznej sesji zawodów skimboardowych (głównie EF 24-70 USM II) oraz po zawodach konnych (100-400 USM II), lag EVF w R6 mi nie przeszkadza.
    Być może wrócę do Sony (A9II), ponieważ bardzo mnie kręci Tamron 35-150 F2-2.8. A9 jest pozbawiona laga w zasadzie.

Tutaj podpowiedź, jak sprawdzić swojego laga ;-)

Canon R6 pokonał Sony A9II, ale dostał baty od OM-1, które po krótkim panowaniu zostało zdetronizowane przez A1
    Just Impress Me by TPS

Miasto
    Toruń

Cytat Zamieszczone przez TPS Zobacz posta

Tutaj podpowiedź, jak sprawdzić swojego laga ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=lZqV7TTwtlU
    Dzięki. Sprawdziłem tym sposobem i wizjer w R6 spóźnia się względem rzeczywistości około 5 setnych sekundy! Przecież to jest jakiś skandal, sony a77 aparat z 2011 r. wielokrotnie tańszy, praktycznie nie ma tego problemu, a topowe bezlustra canona pokazują w wizjerze przeszłość! A najbardziej mnie dziwi fakt, że praktycznie nikt o tym nie pisze, znalazłem raptem jedną wzmiankę na jakimś forum amerykańskim. Dla mnie to jest ogromna wada aparatu, która mocno ogranicza go w reporterce, bo jeśli nie robisz zdjęć seriami to szansa na uchwycenie właściwego momentu jest losowa. Kupiłem R6 bo ma wypasiony AF i myślałem że będę przywoził ze zleceń połowę mniej zdjęć niż robiłem to z lustrzankami, a efekt jest taki że muszę rypać seriami i przywożę ich jeszcze więcej...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Dzięki. Sprawdziłem tym sposobem i wizjer w R6 spóźnia się względem rzeczywistości około 5 setnych sekundy! Przecież to jest jakiś skandal, sony a77 aparat z 2011 r. wielokrotnie tańszy, praktycznie nie ma tego problemu, a topowe bezlustra canona pokazują w wizjerze przeszłość! A najbardziej mnie dziwi fakt, że praktycznie nikt o tym nie pisze, znalazłem raptem jedną wzmiankę na jakimś forum amerykańskim. Dla mnie to jest ogromna wada aparatu, która mocno ogranicza go w reporterce, bo jeśli nie robisz zdjęć seriami to szansa na uchwycenie właściwego momentu jest losowa. Kupiłem R6 bo ma wypasiony AF i myślałem że będę przywoził ze zleceń połowę mniej zdjęć niż robiłem to z lustrzankami, a efekt jest taki że muszę rypać seriami i przywożę ich jeszcze więcej...
    To sobie kup inny aparat jak jesteś tak szybki że Ci 5 setnych sekundy robi problem...

Miasto
    Toruń

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    To sobie kup inny aparat jak jesteś tak szybki że Ci 5 setnych sekundy robi problem...
    Mam 5d IV ale chciałem iść z duchem czasu R6 to ogólnie super pucha, wizjer też jest piękny i lubię przez niego patrzeć, gdyby nie to opóźnienie byłby to dla mnie aparat idealny.

Witam wszystkich. Czy ktoś do Canona R6 podpinał Tamrona 150-600 g1. Interesuje mnie czy dobrze współpracuje z tym obiektywem i czy osiąga na nim 12 kl/s. Dziękuję

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Może w takim razie warto zainwestować w jakieś kursy lub naukę jak robić zdjęcia skoro R6 nie starcza? Większość użytkowników chwali to body nie tylko za AF ale i za wizjer i stąd dziwi mnie Twoja opinia aczkolwiek szanuję ją choć dziwna.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta

kup starego 1D mkIV, będziesz zadowolony
    Toś poleciał :P

Uprawnienia umieszczania postów