Autor wątku zapewne spodziewał się, że ludzie tłumnie tu zwalą i jak stu autorów wpakuje po jednym zdjęciu dziennie, a jeszcze jak się komuś będzie chciało pisać, to będzie i co oglądać, i dyskusje się będą toczyły do świtu, ale tak się nie stało. Czasami tylko ktoś wstawi świetne zdjęcie, a czasami byle jakie, a dyskusji nie ma. Ja wstawiam ostatnio całe cykle i nikt się nie odezwie (z wyjątkami), że konkretne zdjęcie jest fajne, a reszta do kitu, a jest z czego wybierać. W mojej tematyce zawsze może się zdarzyć tak, że najgorsze zdjęcie z cyklu będzie jedynym ostrym w całej serii, a najlepsze totalnie rozmyte, więc kiedy oba są ostre, to się cieszę. Żeby zrobić 10 ostrych zdjęć ptaka w locie przeciętnie naświetlam teraz 10 x więcej klatek, a zdarzały mi się z poprzednim sprzętem dużo gorsze wyniki.
--- Kolejny post ---
Tak zwane zdjęcie legitymacyjneObciąłem, chociaż generalnie wolę zdjęcia panoramiczne obejmujące szerszy kontekst sytuacyjny, ale tu było bardzo dużo potarganego badyla.
--- Kolejny post ---
Fajny las, zwłaszcza jak się da po nim jeździć rowerem. Ja miałem na wczasach dramat, bo ze względu na suszę i osadników budujących domki letniskowe, z budów których wykopany pod fundamenty piasek jest rozsypywany na traktach leśnych, te trakty stały się kompletnie nieprzejezdne dla mojego roweru, i do większość miejsc, do których normalnie dojeżdżałem, nie byłem w stanie dotrzeć, bo trzeba było kilometrami pchać ciężki rower i 7 kg sprzętu plus inne szpeje na piechotę po piachu.