Cytat Zamieszczone przez p0m Zobacz posta
[...]moim zdaniem s22 ultra a nawet note 20 ultra biją na głowę bezpośrednią konkurencję od appla pod względem fotos. wiem, bo sam zdecydowałem się rok temu na note'a 20 ultra (nie było jeszcze s22 ultra) i porównywałem go applami. jeśli ktoś wie, jak wykorzystać możliwości matrycy 108mpix to jest w stanie zrobić satysfakcjonujące zdjęcia.

używam Note'a do wypraw rowerowych od jakiegoś czasu i naprawdę daje radę.
Cytat Zamieszczone przez p0m Zobacz posta
mi więcej nie potrzeba. do prywatnego archiwum lub na insta. nie zarabiam na foto i nie rozkminiam używalności smartfonów do zarabiania na fotografiach. nie oglądam też każdego piksela. nie zrobisz smartfonem zdjęcia jak K.Nienartowicz, ale zrobisz na tyle dobra fotę, że nie trzeba się jej wstydzić.

abstrahując - kuriozalne jest to, że niektórzy komentatorzy broniący za wszelką cenę swoich wielkich luster i bezluster pod względem jakości robią fotki z nich gorszej jakości niż ogarnięty i świadomy użytkownik mniejszych systemów lub smartfonów. wszystko rozbija się o wiedzę i świadomość możliwości i ułomności sprzętu, który posiadasz.
Zacznę może tak. Mam S22 Ultra, którego kupiłem właśnie ze względu na aparat. Robi super foty, jak na telefon. One zajefajnie wyglądają... na telefonie. Przy oglądaniu na dużym ekranie czar niestety pryska. To się nijak nie ma do jakości z aparatu. Fizyki nie oszukasz. I również nie oglądam każdego piksela. Ale nawet ciężko by było, po przy próbie powiększenia jest papka, a nie piksele Ale, powtarzam, jak na smartfon jest bardzo fajnie. Jestem zadowolony z tych fotek. Ale nie wyobrażam sobie, żeby mógł on zastąpić aparat. No po prostu nie ta liga
Daje radę, to faktycznie najlepsze określenie. Ale nic ponadto.