Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Obiektyw EOS M 18-150 zamiast zestawu 15-45 + 22 + 55-200

Mieszany widok

Miasto
    Słupsk

Domyślnie Odp: Obiektyw EOS M 18-150 zamiast zestawu 15-45 + 22 + 55-200

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Kita sprzedaj, reszta O.K.
    Tak też mam zamiar zrobić. Przeglądam forum i widzę, że M22 i M55-200 często pojawiają się w Waszych (ogólnie na forum) podpisach, zatem wnioskuję, że sprzedając je, mógłbym później tego żałować. Ogólnie zakup kita uważam teraz za błąd i zamiast tego mogłem zbierać na M18-150.

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    robienie im zdjęć na ślubie na APS-C
    Nie ma tragedii. Byłem drugim strzelającym. Oprócz mnie był tam też osobnik "pro". Młodzi to moi przyjaciele. Zapytali, czy nie uwieczniłbym chwil, w których nie było wynajętego fotografa, np. przygotowania młodych. Jako że dopiero wchodzę w świat foto, uznałem, że będzie to niezła porcja praktyki.

doświadczyłeś braku dodatkowego korpusu
    Dostrzegłem to również, jednak dopiero w praktyce. Na jednym zoom, na drugim stałka... i do większości scen byłbym przygotowany natychmiast.

większą GO lub mniejszą ostrość lepiej przeżyjesz, niż to, że albo Ci się obiekt nie mieści w kadrze, albo ledwo go w nim widać
    Dziura między 45 mm a 55 mm i tracenie czasu próby zniwelowania tego pozwoliły mi przeżyć jedno i drugie, dlatego (pomijając kwestię drugiego korpusu, którą będę musiał przemyśleć, jeśli będę chciał iść dalej) uznałem, że obecnie jedyny brak, jaki dostrzegam, to właśnie M18-150.

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Obiektyw EOS M 18-150 zamiast zestawu 15-45 + 22 + 55-200

Cytat Zamieszczone przez piosylant Zobacz posta

Dziura między 45 mm a 55 mm i tracenie czasu próby zniwelowania tego pozwoliły mi przeżyć jedno i drugie, dlatego (pomijając kwestię drugiego korpusu, którą będę musiał przemyśleć, jeśli będę chciał iść dalej) uznałem, że obecnie jedyny brak, jaki dostrzegam, to właśnie M18-150.

Tę dziurę łatasz w postprocesie przycinając kadr zrobiony na 45 mm, bo po co Ci kadry na cały plakat? Nie raz, i nie dwa, przycinałem zdjęcia zrobione na 22 mm tak, jakby były zrobione na 60 mm.
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów