Ja mam jedynie porównanie Sigmy 35 1.4 i Canona Rf 35 1.8 i wybieram Canona. Sigma ma dla mnie tylko dwie przewagi. Przysłonę 1.4 oraz wykonanie z wysokiej jakości materiałów. Reszta jest już gorsza. Szczególnie mowa tu o autofocusie.
Ja mam jedynie porównanie Sigmy 35 1.4 i Canona Rf 35 1.8 i wybieram Canona. Sigma ma dla mnie tylko dwie przewagi. Przysłonę 1.4 oraz wykonanie z wysokiej jakości materiałów. Reszta jest już gorsza. Szczególnie mowa tu o autofocusie.
Otóż nie wiem o co chodzi z tym AF w Sigmie ale miałem z ną doczynienia i zdarzało się nie trafić kiedy pracowała z moim R. Miałem z nią jeszcze inny problem, zdięcia bardzo czesto wychodziły zbyt ciemne. Za to jesli udało się trafić z ostrością i ekspozycją to było bardzo dobrze. Canon RF 35 mi jednak bardziej odpowiada juz po jakimś czasie użytkowania.
https://www.photographer-limerick.com/
Canon G3, Canon 450D, Canon 80D, Canon 6DMKII, Canon SX60HS, Canon R, Sigma 24-105mm F4 ART, Canon 50mm F1.8 STM, Canon 100mm F2.8, Canon 70-200mm F2.8 IS II USM, Canon 70-300mm F4-5.6 IS II USM Nano